fredag 12. desember 2008

En ny start

Nå er jeg endelig på nett igjen. Det føles godt. Jeg har hatt mye å gjøre, men de to siste dagene har vært litt lange. Mangelen på kontakt med omverdenen har jeg merket. Lei av pappkasser og kaos.
Men vi har kommet langt. Til og med julestjerna er kommet opp. Bilder har kommet opp på veggene og jeg har rukket å trekke om en stol og har begynt å sy nye gardiner. "fin"stua og spisestua er nymalte. Flere møbler har fått et flunkende lag med ny hvit maling.
Garderobene er i orden mer eller mindre. Stor arbeidet som står igjen er å male frontene på kjøkkenet. Får temmelig fnatt av eikefolie fra 70 tallet gitt.
Vi har vært på Ikea og handlet baderomsinnventar. Toalettsakene bodde i en søppelsekk de første døgnene. Ikke en eneste hylle å sette fra seg noe på.
Istedetfor "Hvor er buksa mi, hvor er skjorta mi" ble det:"hvor er shampooen og tannbørsten min". Slik går det når barna pakket ned badet ;-)
Flyttingen gikk fort. Dog vi har igjen et lass enda. Det går i morgen. Da skal huset i vika også vaskes ned. Æsj som jeg gruer meg til det der.
En aldri så liten "bekymring" er at det som stod ute i vika. Er temmelig fastfrosset. Den siste uken har temperaturen ligget mellom fem minus og tolv minus. Altså ikke mulighet for å løfte noe fra bakken. Men det er antageligvis greit for ny eier å forstå.

Torsdag morgen var første morgen i Haugvang. Det er navnet huset her.
Det var en merkelig følelse å stå opp i et nytt hus. Flere som har kommet på besøk her av nær famile har fått tårer i øyene over hvor godt det hele har endt for oss.Jeg kan ikke tro det selv.
Det er som mange av dere har sagt til meg. Det ordner seg for snille jenter. =))
Poden skal for første gang på ny skole på Tirsdag. Vi gleder oss. Foreløbig har kommunikasjonen vært veldig god med den nye skolen. Det blir ikke så mye skolegang før jul. Kun litt sosialt samvær med klassen.

Den første morgenen gikk jeg ut en aldri så liten smule andektig. Hva møtte meg når jeg kom ut? Jeg var spent. Jeg hadde knappest sett haven i dagslys.Hva skjulte seg? Jeg hadde på forhånd klart å myse frem noen planter i nattemørket. Hvordan var utsikten?
Jeg bråsnudde i døra og føk inn igjen etter kameraet. Her skulle det foreviges. Det var en vakker verden som møtte meg. Istedetfor triste hus og haver møtte jeg for meg da en magisk verden fylt av fred og rom for å leve. En fint lag nysnø lå over kornåkrene.
Jeg har i mange år drømt om å bo i en øy midt i en kornåker. Kun omgitt av haven. Det er nesten slik her. Nok til at jeg fikk en enorm følelse av fred.
Jeg gikk en runde rundt i haven og knipset mange bilder. Så nå kommer et drøss med bilder fra en vintermorgen i trøndelag. =))

Synet som fikk meg til å bråstoppe og fyke inn etter kameraet. Dette er utsikten fra inngangspartiet.Jeg gikk til høyre ut døren og mot terassen. Her er eneste nabo også.Det gror nok fort igjen her ;-) Her er den fine peisgrillen jeg har nevnt. Den har til og med stang til å henge kokekaffen kokekaffen over bålet. =)Busker og trær, kirsebær/morelltre som jeg er sikker på er et skue på våren. Rips, skjærsmin og en nydelig furu. På baksiden går en trapp ned mot veien. Mon om det ikke er rom for woodland drømmen min her?Snur meg litt og ser ut mot fjorden. Det var en disig morgen så fjorden var ikke så lett å se; men den ligger mellom de store bjørkene.Utsikten nordover.På den andre siden av huset strekker bunkerstaket seg langt ut utenfor huset.
Helt bortest skal drivhuset være. =) Den store busken er en hyll. Mistenker hekkene for å være maken til hekken min i vika. En type spireaUtsikten sør.


Uten dis kan vi tydelig se kirketårnet bak trærne på toppen.Utsikten fra bunkerstaket der drivhuset skal stå, mot utsikten fra inngangsdøren(første bilde)Huset. Jeg vil ha pergola med tak og veranda dør ut mot denne siden.
Tar bilde fra akkurat der drivhuset skal være. =)Den grønne murte saken er luftingskanal for bunkersen. Det blir fint med en flott krukke på den. Fargen er heller humhum, men det finnes da maling. Den store busken er en syrin, samt mere av den hekken jeg mistenker at jeg kommer til å grave opp og omplassere. ;-)Rådyrspor mellom bjørkene =(((
Her må jeg opp med høye armerings vegger. Så selv med ene øyne et firbent krapyl på åkeren natt til søndag. Arghh! Ikke F at dette skal bli et stort lekkert matfat.
Erklærer krig med en gang. Må lese om rådyr på gal nå gitt.Våknet forresten opp med full panikk søndag morgen. Om det skyltes inntaket av rødvin sammen med min søster på Lørdag vet jeg ikke, men jeg drømt at jeg var innvadert av iberiasneglen. Skrekk =O Snakk om mareritt.Dog jeg har spurt forrige eier om han hadde sett noen brune snegler men det hadde han ikke. Me får sjå..

Den eneste plena. Grensen mot naboen går vel 1,5 meter bortenfor furua.
Her har jeg allerede bestemt meg for å ha en hvit have. Den kan vi nyte fra verandaen i sene sommerkvelder.
Skal ikke fjerne hele plena. Kun ha bedd som omkranser. Gresset er nemlig i fin tilstand. Saftig grønt gresser et godt tegn.Runden på oppsiden av huset er fullendt.Jeg snur meg en siste gang og knipser nordover mot kirken. Drivhuset blir liggende mer eller mindre i skjul bak huset her.
Det er nesten like mye have nedenfor huset.Roen og freden har senket seg i huset. Vi har mye å gjøre. Retrotapet på badet er ultralekkert ikke sant, grøss! Gulnet panel i trappeoppgangen. Men gudskjelov kan det meste fikses opp med maling her i huset. På tide å få rævva i gir igjen. Symaskinen venter på at nye gardiner skal syes.

So long=))

17 kommentarer:

www.hagenpahytta.wordpress.com sa...

HERLIG!! :-)

Villrose sa...

Så deilig med utsikt som gir ro i sjelen :-)

hajal. sa...

Takk for titten, der har du jammen vore heldig, det er nok potensiale til litt avkvart der for hagegale !
Lukke til vidare !

Line Cathrin sa...

Smiler ..ørene har forlengst falt av=D

Røsslyng sa...

Et godt utgangspunkt for en ny start!
Ønsker deg lykke til med alle planer og alt som skal gjøres for å komme i orden i nyhuset, men jeg håper du klarer å slappe av og nyte litt av førjulstiden også.
Klemmm

Ellea sa...

Å så deilig! Det har du fortjent:-))

Inghild sa...

Å så masse fine bilder! Artig å se, så gøy dette skal bli å følge med på !! :-)

Sigrid sa...

Dette blir spennende til våren! :-)

Pusepilde sa...

Duådu, så flott!

HeidiS sa...

Lækkert Lineca! Gleder meg til å se forandringene i hagen etter hvert som du får utfolde deg.

Line Cathrin sa...

=)))))))))) Takk!

Mariann S sa...

For en fantastisk plass dokke har fått dokke :-)
Ha ei fin adventstid :-)

ingrid sa...

Dette blir så bra så! Det er da jammen en veranda der, eller er det slottsbalkongen? ;)

Charlotte sa...

Så deilig å lese dette, Snuppelure. Det er jo greit med flott hus og hage selv, men utsikten rundt har jo litt å si også. Og her er det jo supert!!

Rådyr ja. Har heldigvis ingen her, men har hørt at hvis gubben tisser litt på buskene rundt så hjelper det visst. Ha-ha!

Gleder meg villt til å følge med, og håper jeg får tatt meg en tur opp om ikke så veldig lenge. Savner deg, vettu!

Line Cathrin sa...

Så fine ord fra alle sammen. Varmer så godt. =))

Charlotte, slå på tråden en dag da. =)
Og det hadde jammen meg vært hyggelig med besøk ja. =D

Nina i Paradiset sa...

Ja, nå må du bare brette opp ermene og finne fram malekosten du også, for så snart våren kommer, blir det vel penseltørke innendørs iallefall!! Du har fått deg en fin hage da! Spennende....
Klem

Vigdis (vig på hagegal) sa...

Dette ser bra ut. Blir spennende å se hvordan hagen ser ut i grønt. Håper dere får tid til å slappe av litt og nyte førjulstida.

Ha en god jul og et godt nytt år!!