Jentekveld i sofaen med Rosemary and Thyme

For ei helg. Skikkelig jentehelg har jeg hatt meg. Savner gutta boys men i grunn så håper jeg de bestemmer seg for å være på hytta til i morgen hehe.
Gårdagen var en drøm.

Vroomet ute i haven hele dagen. Kikket tilfeldigvis på klokka, ops! Den var jo allerede kvart over åtte. Tok til fornuften og gikk inn og tok en deilig varm dusj. Det er ingen fancy smanshy dusjer rundt om på kloden som slår en god dusj hjemme etter å ha haget i timesvis.
Så var det lørdagskosen for gærne jinter. Tortelini med fløtesaus med litt skarp os i. Kjekke med denne oppskriften er at den tar ikke mere enn et lite ti minutt å lage.




1 pk Tortelini med ostefyll, fersk vare.
squash skjært i lange tynne skiver.
En vårløk hakket.
Skinke i skiver, litt presset hvitløk, godt med pepper, en god dæsj fløte og en skarp ost.

Du vet selv hvor mye du spiser så da tar du mengdene etter det.
Sleng Tortelinien i kokende vann. Fresh squashen, vårløken og hvitløk, hell over fløte,bruk en ost med smak i. Legges i fløten i småbiter.

Lagret jarlsberg er nok den norske osten som har mest smak av de hvite, men her lønner det seg å bruke noe fra ostedisken. Blåmuggoster er også godt, men da bruker jeg beacon istedet for skinke. pepre og kok opp. Litt maisenna jeving kan være kjekt, da tykner fløten hurtigere.
Sleng i skinken og tøm over ferdig kokt tortelini.( tøm av vannet av pastaen først) Vend forsiktig mens du salter etter smak. Server!
En dusk persille,finhakket er også godt til dette.
Drikke et deilig glass rødvin. Favoritten det også selvsagt.=)

Deretter krøp jeg opp i sofaen og koste meg med Rosemary and Thyme.
Det er engelsk krim kombinert med vakre hager. Tenk så ypperlig. Både pose og sekk. For de som har en historiker i maven så er det også gode grunner å se serien. Med flotte haver følger gjerne flotte hus. Gamle hus så vakre at det er til å grine av.
Det er to damer som er hagedesignere/fiksere som reiser rundt og lager hager for folk. Plottet er at det dukker alltid opp mer enn meitemark i de hagene.
Filmingen er flott og hagene en får se er selfølgelig utrolig vakre. Damene er frekt nysgjerrige og med mye humor.=) Skuespillerne er ingen ringere enn Felicity Kendal og Pam Ferris.
Du får hele samlingen på Amazon.










Rosemary and Thyme, deilig pasta, favorittrødvinen og Walters mandler til dessert, og et hus så stille at man kan høre knappenåla falle.
Det er skikkelig jentekveld det.=D

Ha en fin dag!=))

Kommentarer

Anonym sa…
Oi. Parabéns por seu excelente blog. Gostaria de lhe convidar para visitar meu blog e conhecer um pouco de nossa luta contra o comunismo no Brasil. Abração
IngunnBW sa…
Nam nam - pastaretter er nydelig uansett om de tar kort eller lang tid å tilberede. Skal si du vet å kose deg når du er alene :) Min favoritt er med blåmuggost.

Jeg ble veldig nysgjerrig på Rosemary and Thyme, elsker krim og engelske gamle haver jeg også. Men boksen kostet litt, billigst på amazon.com. Så kommer det vel toll i tillegg, dvd'er går vel ikke akkurat under bøker.

Det er nydelig å være helt alene en gang i blant, koser vettet av meg da :) Herlig å kunne gjøre akkurat hva man vil NÅR man vil!

Krysser fingrene for en alenedag til for deg
Unknown sa…
ÅÅÅÅÅhhh...
Her fikk jeg også i pose og sekk: BÅDE oppskrift og filmforlag! Høres ut som du har hatt en deilig dag :-)
Denne har du snakket om før tror jeg, høres jo ut som en uslåelig kombinasjon da, hage, hus og krim :D
Linda sa…
Mmm høres ut som en deilig pastarett ;O)
Det er deilig å kose seg alene av og til også!
Trenger det...
Har stort sett vært ute å puslet i hagen i dag.
Vi har hatt en deilig pineshelg ja!

Nyt resten av pinsa!
Klem Linda
Birgitta sa…
Hei!

Super blogg!
Flott med oppskrift og film forslag også. Prøver begge,men hvor fikk du tak i filmen? Prøvde på cdon og platekompaniet uten hell.
Satt opp bloggen din på favoritter.

Hilsen Birgitta
Spennende, ja!
Noe å kose seg med til vinteren når man ikke kan være ute!!! ;)

Formen min blir stadig bedre, og det kjennes DEILIG ut! Elsker også typen trening! Graving i hagen...mmmm

Problemet er at det går så fort her, at jeg ikke rekker å tenke ut løsninger for alt! Luksusproblem!!!
(ikke alt går like fort da, men det er fordi jeg mangler div. både tegelstein og gjerde....
Ingrid sa…
For en lekker kombinasjon :)