torsdag 18. juni 2009

Akeleier,åmesnakk og sprøyting

Kjære nånn som dagene går. Det er jo søren tute meg snart Juli jo. =O
Haven begynner å ligne en have. Altså det er forsåvidt noe jeg tenker hver dag hver uke. Men jeg er stadig ikke fornøyd. Føler en form for tomhet. frodighetene livsgleden som havene ånder mangler liksom lidt her. Ikke rart jeg bvlir småsnål heller drivhuset mangler stadig. Endelig har jeg pengene til å flytte det men nå er et ferietid igjen å hamles opp med. Sukk! Krysser fingrene for at grunnmuren kommer på plass i løpet av ferien og at drivhusflyttemannen har tid så snart som mulig etter ferien. Forresten krysse fingrene for at grunnmuren kommer opp trengs ikke. Tenker jeg skal tuppe hele familien i røva om de ikke hjelper til. Ellers blir det luftsuppe og venteboller til middag hver dag i tre uker i ren trass! Det skal OPP!
Ja nå er jeg halveis oppå veggen. =S Hyyyl!

Nå ja tilbake til haven og plantene og blomstene og biene... Blodheggen min ble karamellisert i går. Dvs gemalen tok en brenner frrressssshte opp x antall åmedritt som hadde spunnet seg fast i treet. Jeg er livredd åmer, skikkelig fobi. Så jeg har gått i fem meter sirkler utenom treet i det siste. Hæler ikke de greiene der. Brrr... Frysinger på ryggen. Nuvel åmedritten falt seff ned i bedet mitt først i dag turde jeg å nærme meg bedet.
Litt flaut å være så pinglete men det har sin årsak. Når jeg var lita var jeg mere apekatt med armer og ben i trærne enn et barn med to ben på bakken. Jeg klatret opp i et rognebærtre. Skulle aldri ha gjort det. Klekkeri til tusen der. Det ramla hundrevis av åmer på meg, fikk innafor tøyet, i ansiktet håret overalt.
Så jeg har unnskylding til å være pinglete. Huff får frysninger bare ved å tenke på det minnet der.

Anna åme som har dukka opp er den forbarska akeleieveps dritten. Så noen grønne ekle nesten usynlige i dag. Skvatt fem meter bakover da og. Huff. Må i vei å få tak i maurkverk og Decis, ser Clematisene er angrepet av Clematisvepsen også.
Nå gikk det åme i alt her.=S
Til poenget med innlegget. Bilder,oppdatering fra haven.

Akeleier er tema i dag.
Denne er arv fra mormor og morfar.Frøplante egensådd av alchymist mix fra plant world of devon. Jupp me likeeee very much indeed=D

Samme frøleveradør. Barlow hybrid 'Ruby port'
Pisse lækker rødfarge på den her, helt porno.Må ta med et bilde til av den. Sukk!En av det mere sukkersøte slaget. Fått av Idefix for mange år siden. Riktig marengskake dette her. Nam! Nydelig sammen med geranium phaeum'Samobor'Den her blir litt uanseelig i forhold til de andre. På en måte er den det,den er hverken høy eller den du legger først merke til. Men når du først ser den så er det -sukk hjerte men brist ikke-. Også en mix sak fra POD. Men husker ikke hvilken mix det var fra dog. Det er lenge siden. Jeg vil veldig gjerne ha flere av den. Så forhåpentligvis så vil frøbarn gi nogenlunde like planter. Jeg vil ha en stor gruppe med den her blandet med rosa alliums av noe slag som blomstrer samtidig på den ene siden av inngangen til lysthuset. Disse skal bli avløst av tidligblomstrende liljer som igjen blir avløst av sent blomstrende liljer. Bakgrunn en deilig meget duftene rose av noe slag. mmm... Det blir bra. Det vil være noe jeg helhjertet kan kalle en have.
Nå må jeg slutte her. Høyrehanda er mer gåen enn hva den har godt av. Jeg har sprøytet hele vollen i dag og den verker. Med vondt skal vondt fordrives ikke sant.

Nei jeg kommer aldri til å slutte å skravle. ;-)

14 kommentarer:

TurboLotte sa...

Ææææææææææææ skjønner himla godt at du ikke liker åmer etter den turen i rognebærtreet. Hjelpsemegvel.

Lekre de mørke akeleiene!! ooooooojjj...

Harryford sa...

Flotte akeleier Line Cathrin! Mine er av "universaltype og farge"!!!

Ellers har jeg ført krig mot kålsommerfugelmark her i ripsen og dens slektninger! Til tross for dårlig ods - 1 miliard mot meg - vant jeg i alle fall første runde! Ok tar en "kjøttvekta" i betrakting hadde kanskje jeg overtaket;-)

Ps Jeg skal da ha en Barlow en plass - hmmm!

Ps mulig mulig mulig vi skal til Trondheim om en måneds tid - da !!! ;-)

Linda sa...

Så mye fint du har i din hage!
Kjempekoselige bilder fra ditt kjøkken med mye fint stæsj!

Ha en fin dag!
Klem Linda

Røsslyng sa...

Uææærk, heggspinnmøll, akeleielarver og denslags er noe dritt og de ødelegger ikke bare plantene men hagegleden også :( Håper du blir kvitt f**nskapet.

Vannvittig lekre akeleier, den fylte mørke var jo bare helt rå!

Nina (fra Hagegal) sa...

Må bare si at jeg er vanvittig imponert over hvor langt du har kommet med ny hage! Har første sesong i ny hage selv, og jeg er bare såvidt i startgropa, tror jeg er kommet i en liten hagedepresjon etter at jeg reiste fra gamlehagen. :-( Jeg føler også en slags tomhet på ny plass, det er liksom noe som mangler, og det har ikke bare med planter å gjøre, det har med tilhørighet også. Litt som om sjela ble rykka opp med rota den også, og den har ikke funnet seg noen ny plass ennå. Vi får håpe det kommer! Lykke til videre med hagen, jeg koser meg med å følge bloggen din!

Landliv sa...

Nå må du passe på å nyte det fantastiske du har... Nydelige bilder!

Men du: De åmene: Det er jo sikker sommerfugl-larver? Og dem vil vi jo gjerne ha!? Du må begynne å se på dem som søte og la de være helt i fred :-)

Tove sa...

Flotte blomsterbilder. De åmene høres ekle ut. Skjønner at du er skeptisk. Husk å spar armen din litt og lykke til med drivhusgrunnmuren ;-)

Line Cathrin sa...

Oj her var det en hel masse kommentarer, så hyggelig. =)

John. Dere er hjertelig velkommen. Blir hoppende glad for besøk. =D

Nina ja jeg vet veldig god hva du snakker om. Sliter med en tomhetsfølelse og depresjon. Tror jeg får roet meg betraktelig ned så fort drivhuset er på plass. Jeg blir jo ikke ferdig emd gamleplassen før det har skjedd heller.

landsliv. Dessverre så er dette kun utyske åmer. Ingenting de kan tilgies og vakre sommerfugler blir ingen av dem.

Pusepilde sa...

Ååh, grøss! Den mørke akeleien var lekker!

Åmer ER ufyselige bare de blir mange nok. Jeg hadde i mange år problemer med å gå i skogen etter en historie med et tre fullt av åmer i tråd kombinert med langt hår og dårlig tid...Heldigvis gikk det seg til, har derimot fått litt sperre for å ta i smellerlarver, -de harde oransje. Ærgh!

God bedring til sprøytehånda, og måtte hagen din snart bli "komplett"!

Nina i Paradiset sa...

Hvordan ser du at klematis har klematisveps....??
Og hva er det egentlig???

Mistet mange akeleier her, og flyttet fra mengder, men alle i gamlehagen er fulle av rust, så de vil jeg ikke ha!!
Svigermor har en kjempelekker rosa og hvit sak da! ;)
Msn i morgen da??
Ellers må jeg plante roser... 6 nye. (ikke bare nye sorter da, for jeg syns det er greit å ha flere av hver)
Ikke funnet brunsnegler du??
Her er det kampanje på gang! :)

GundaM sa...

Herligheten, den hagen din blir flott og den ER flott så det så! Tenk den er jo så å si helt ny jo!!!

Nydelige akelier;)Og så flotte bilder fra kjøkkenet under her;)

Ha en vakker dag og helg!

Line Cathrin sa...

Nina ser du nøye etter på årets nye vekst på Clematisene finner du små kuler. Der inne har vepsen lagt åmene sine. Når de klekker tyter de ut og begynner å mumse i seg. Beste bekjempelse er maurkverk som forebygende og decis som drapsmaskin. Moahaha. =))

Tusentakk Gunda. Føler meg en smule rotlaus enda. Får ikke roet meg helt ned før drivhuset er her. Men nå lysner det i svingene her. =D

Akeleier er bare digg. Til vinteren tror jeg at jeg skal så alt av frø som jeg kommer over av dem. De er bare utrolig nydelige uansett hvordan de se4r ut. Dog uten akeleie vepsen elelr hva det nå er da.

Pusepilde. Du har min dypeste medfølelse Æsj ekkel opplevelse. brr...

Ninni sa...

Håper du blir kvitt utyskene! Det er noe herk når disse små krypene kommer og forskyner seg så grådig. Fra den ene dagen til den andre ble en rose nesten fullstendig ribbet for blader her. Skal si de har langet innpå. Grrr.

Den Ruby-akeleien var helt rå i farven! Jeg har sådd en del akeleier i år og har plantet ut første ladnng i bedene. Spent på neste års blomstring!

Alt godt sa...

No forstår eg at eg må få meg fleire akeleier... Har berre to, må kjøpe meir :note to self: