onsdag 5. august 2009

Enda flere bed

Det har vært rett  og slett en helt fantastisk dag.

Jeg har fått gjort så mye. Kommet mye lengre enn hva jeg trodde var mulig. Gemalen kom å tok i noen spader det hjalp veldig.

Dermed hadde  jeg  plutselig et hav av plass  å plante i.

Området vi har fått ordnet til er der sitteplassen skal være. Edit : var og er igjen. Jadda som jeg sa det har gått unna her. = ))

Når vi gravde de to bedene som omslutter sitteplassen måtte vi legge massen på selve sitteplassen. Måte på hvor lange transport etapper det skal være på jorda. Litt mindre arbeide.

Jeg fant ut at det holdt å rake massen. Jeg fikk alle stenene som er typiske spadestoppere vekk. Dermed var det vrooom i riven ganske så fort.

Slik så plassen ut i går kveld. Selve sitteplassen er altså den haugen er.

Haugen var  mye større enn hva bildet sier.

IMG_2280 - Kopi

 

Slik så det ut tidlig i kveld.

 IMG_2308

Siden da har jeg rukket  å sette ned cirka 30 planter, derav fem roser.

Regner med at dere  også ser at jeg  har  i gang  noe bak i det store bedet også. Det gjorde jeg  i går men sa ikke noe  om det da.

Her er bedet jeg gjorde ferdig i går. Eneste som mangler er en Fiolett Buddleja.

IMG_2309

Bak på bildet kan damhaven sees. Mens jeg jobber med “gårdsplassen” tenker jeg på hva skal være hvor og hvordan dammene skal være der.

Tvert jeg  har fått  ned plantene på “gårdsplassen” Så begynner jeg  å forme der ute dermed også flytte den hvite  haven.

Heidi K har tilbudt seg  å hjelpe  meg med  å flytte planter fra gamlehaven. Det er jeg fryktelig glad for. De fleste plantene som står igjen der er nemlig beistene i exotica haven. Ligulariaer, kyss meg  over gjerdet etc. Mao planter som er store tunge og vanntørste. Så flyttinga  må gå kjapt. Likeså må det være  plass å sette dem tvert de kommer hit. De må ned i jorda med en eneste gang. 

Det er veldig  mange hyggelige kommenterer på innleggene mine. Vit at jeg blir så glad for dem. De gir meg pågangsmot og glede. Stor klem!

Men rådene om å ta det med ro og nyte prosessen. Hm… nyter det gjør jeg  ja, men ta det med ro kan jeg ikke fordi plantene må flyttes de vil ha vann og jord og det på akkord.  Hadde vært greit med bedre tid men plantene bestemmer ikke jeg.

Heldigvis har jeg ting temmelig klart her logistikk, hvor ting skal være og utforminger det hjelper jo en hel masse.

Nå må jeg rundt i bloggeverden og forumsverden å se til å oppdatere meg litt her. Har ikke hatt tid til å kikke  innom før i dag. Vi har til og med vært en tur i byen så dagen den har gått  med et himla svooosj.

Tudelu!8 kommentarer:

Anonym sa...

HEI!!!! jeg har 8 mål her når du er klar!!! du trenger ikke ta med gravemaskin ..men vi har litt lite spader :o)))

Vanvittig arbeid du har nedlagt.. Det blir flott!!!!

Kos dæ..

Mariann S sa...

Dette blir kjempefint Line Cathrin :)

Ninni sa...

Skal si det ble mye jobb gjort hos deg i går! Superflott blir det. Sitteplassen er nydelig innrammet med bed. Det er virkelig julaften x 100 når man kan begynne å plante i nye bed :) Området kommer til å bli rålekkert! Her går det frmeover med stormskritt, spent på ny oppdatering i morgen :)

Lene fra Lillehammer sa...

Fy flate for et pågangsmot du har, det må jeg virkelig si. Men jeg vet sånn cirka hvordan du føler og er det ikke herlig? Bare synd timene går så altfor fort når man driver ute. Uansett, all ros til deg for alt du har fått til på en så kort stund, skulle jo tru du hadde bodd der i flere år og ikke minst alle bedene dine som er så godt etablerte allerede.
Kos deg du og jobb alt du makter for det vil komme til glede for både deg og dine samt alle oss andre som kan med et snev av misunnelighet se på alt det vakre du får til.

Anonym sa...

Se der, ja!!! :)
Det der begynner virkelig å se flott ut!
Si meg, var det mange kvm med gårdsplass hos dere, eller? Ser enormt stort ut....!
Jeg sliter endel sofa for tiden jeg da, men Andreas har heldigvis listet litt på stua i dag. (han er visst litt i amme-modus han også for tiden!)

Klem fra Nina i Paradiset!

Kathrine sa...

Hi..Så deg med spaden i dag:) Måtte til Hammer garneri og handle litt, men ennå ikke salg der da. Du for et utvalg de har, håper det "blir" salg der. Masse snadder!
ha en toppers hagedag i morgen også!
:)

Line Cathrin sa...

Nina ja gårdsplassen var svært stor. Den rakk nesten hele bunkerslengden dvs cirkum 80-90 meter lang og omlag 12 meter bred. tror det blir noe sånt hvert fall.
Jeg er i spademodus. Den kommer nok til deg og skal du se. Bare naturlig at du er i sofaen for øyeblikket vel. =))

Line Cathrin sa...

Pågangsmotet mitt i dag har vært en del mere labert gitt. Fy flate så varmt det har vært kan jo ta knekken på den verste vroomen det.