søndag 14. mars 2010

Klorofyllisert babbel

Frøet

Jeg ligger bare her og gror
og drikker vann og spiser jord.
Her er så varmt og mørkt og vått.
Her er så fredelig og godt.

i natt kom regnet lett på tå
og banket ganske sakte på.
Det hvisket til meg: Lille bror,
en vakker dag blir du så stor

at du kan løfte taket vekk.
Og i en bitteliten sprekk
vil hele verden åpne seg
og sola smile ned til deg.

Inger Hagerup

Herlige nydelige ord. I dag har jeg virkelig fått medisin til sjelen. Til tross for at det snør voldsomt ute så smiler jeg.

I fjor ble det lite med sådd for min del. Fornuften seiret.Jeg viste jo at jeg skulle til å lage en helt ny have fra 0 til 1000. Dermed hadde jeg mye arbeide i vente.Så det ble med Nicotiana og erteblomster. De kunne jeg bare ikke leve uten. Ingen Lineca hage uten Matucana sa noen til meg engang. Javisst de hadd rett. Det er yndlingen det. Så i går kveld. Snakket jeg  pent til visakortet. “Jeg håper inderlig du tilgir meg for det jeg skal til å gjøre. Fordi jeg skal synde stort. Dermed med tunga halveis ut av  munnen og  en mer og mer lunken kaffkopp siden av meg gikk jeg amokk.

Du kan vel selv tenke deg. Jensen sa en gang til meg. Det er få jeg kjenner som er så hagegal som deg. Karen viste hva han snakket om han. Jeg er stein hakki toillat etter planter og frø. Så det ble  noen frø. Snakk om abstinenser.

I ettermiddag ble gleden enda større. Kjøkkenet vårt som likevel skal pusses opp har fått to fine kroker i taket.Og der henger saligheten.Plantelyset. Ja for det så jeg ikke i det hele tatt i fjor.Det holdt med en par vindusposter.

IMG_3680

Mitt ellers så prydelige og pyntede kjøkkenbord har blitt klorofyllisert. =D

Og  jeg er klokke fornøyd. Foreløbig holder det med dette, men det ene soverommet oppe skal klorofyllisert det også. Nå skal jeg så til den store gull medaljen. Juble som en femåring som får ny barbiedukke når det spirer.Og så i slutten av Mai skal jeg springe rævva av meg for å få plantet ut alt. Jeg gleder meg såååå mye. Smiley Faces

IMG_3681

Forrige uke gikk jeg amokk på Amazon og bestilte en bråte med nye  hagebøker. “ Jammen kjære visa  kort, det var jo så billig jo” Smiley Faces Så i morgen reiser jeg ned til Bergen med en svær herlig bok om Sissinghurst. Snakk om vakkert da. Og for første gang  leser jeg boken skikkelig. Hvert bidige ord suges opp som en svamp. Sissinghurst er nemlig et av mine drømmereisemål.

I tillegg til boken har jeg selvsagt ymse annet  med  meg. Foredraget selvsagt, nesespray,lebestifter, hårstrikker, ekstra  øredobber i mente. Ja en dame vet jo ikke helt  hva hun kan vente seg. Man må være budd på alt. Og selvsagt et kamera. Dessverre blir det jo mere sparsommelig med motiver å finne nå men det må jo være med uansett. Det kan jo være noe lekkert å ta bilde av. inne  i Magnus sitt drivhus. Sist tok jeg et flott bilde av en bananplante der inne nemlig.

Til slutt en liten forsmak til foredragene.

Fern and Hosta shade partners

Skravles på freddan! =)
Pst! æ har bestilt Smiley Faces te både hær å Bergens området. hehe.

Tudelu!8 kommentarer:

Tove sa...

Der er du på såer'n du også ;-) Det beste med det er at det spirer så kjapt. Jeg sådde litt i uka som har gått og jammen meg har det spiret i alle pottene (med unntak av blodbegrene). God flytur til Bergen.

Marosa sa...

Er det ikke godt å være i gang igjen! Koooos deg med klorofylliseringen!

RandiF sa...

Å så krever ikke så stor plass.....prikling derimot..!! :-DD
Lykke til med såing og foredragsrunde.

Ninni sa...

Herlig LIneca! Endelig er du i gang igjen :) Inger Hagerup er en av favorittene mine, diktet du gjengir er nydelig :)

Her er det også planter på kjøkkenet, har et brett under lysarmatur og noe i vinduene. Spent på hva du har bestilt!

Den hostaen er en må-haplante, vet du navnet på den? Fantastisk skjønn og passer SÅ godt i siste del av skogsbedet mitt!

Jeg vet ikke om du fikk med deg svaret på spørsmålet dit tom herdighet på Helleborus? Det varierer veldig fra sort til sort og står også litt ulik forskjellige steder. H. nigra er f.eks er satt så lavt som H3-4 noen steder, mens andre steder står de oppført med H6. Jeg vil anta de fleste er herdige i H6.

Villrose sa...

Ikker rart at du har gått amok etter en hel sesong som avholdende :-o

Oleiv Lene sa...

Ja her har du jenta som ordner seg:o) Spennende med frø, har kjøpt inn endel, og har som mål å få det meste i jorda i løpet av uka
Inspirerende side du har, og kjempepluss for Hagerups dikt!
Ha en fin søndag!

Lineca sa...

heisann! Beklager sen til å svare her.Har vært borte som du vet. Takk Ninni=)
Såingen er en ting ja,priklingsen noe annet. Men jeg har et soverom "til gode" så der skal det inn en benk og så skal jeg da endelig omsider få tatt drivhuset i bruk på våren også.Det har jeg nemlig til gode.

Anonym sa...

skjønner godt at du fyller på nå.. tror Visa tilgir deg:))

diktet tar jeg med meg.. jeg elsker slike!

her spirer det og gror midt på stuegolvet.. er spent.. første gang jeg sår..

klem fra mæ