tirsdag 8. juni 2010

No livnar det i lundar

Hallais!

Jeg er nettopp kommet  hjem fra en ukes varme  på Kreta. Reiste sammen med  mamma,mormor  og  min faddertante.Skikkelig dame familie ferie. Min mormor som mange har hørt  om men da omtalt som ollo altså min sønns fantastiske  oldemor er ei skikkelig spæsj dame  på 82  år. Det kan en neimen ikke tro. 


Jeg har tatt en del bilder på kreta men jeg aner at  noen bilder  fra  hagen her er  mere  på sin plass.
Det er stor forskjell fra  i fjor til år på denne tid. Nå blomstrer det  i hvert et bed  ja nå er det  også tulipaner  her.De savnet  jeg veldig  i fjor.  I går  mens  jeg sylet  med  mitt  her  ute  oppdaget  jeg til min store glede at Falstaff  og claire R likevel har overlevd vinteren. da var  lykken stor. Vi var en tur innom Assa på ettermiddagen og fikk en deilig kikk i hagen hennes. Etterpå bars det til plantasjen.Den ene obelisken skulle beboes.C. 'Etoile violette' døde  i vinter så en ny måtte  på plass. Heldigvis fant jeg en. Nå må jeg en tur  innom en eller annen plassen på nette  og rebestille  matucana. Konvolutten med ørten erteblomstfrø er  og blir borte. Den vil blomstre sent  men godt   ,men jeg  kan bare  ikke være uten kombinasjonen av clematisen og erteblomsten. C 'Sødertalje som var den tredje beboeren er også død-Den må jeg  nok lete  litt ekstra etter tenker  jeg.  Vel obelisken er  nå bebodd. I sørvegg bedet satte  jeg  ned en rose  i fjor som også døde den er nå erstattet med 'Coral dawn' Håper den vokser som et  uvær. =)
Hagen ser stadig  ut som en slagmark så det er små skudd fra  her  og der dere får se. 
I mens  jeg  har vært borte  har vår blitt til sommer  og  ugresset  har vokst dertil. Jeg  lå baketter så det sang før  jeg reiste  nå må jeg  innrømme at  jeg  nesten er panikk slagen her, men det blir vel ei årnings  med ugressluking  også. Nå må jeg  konsetrere  meg  om å bli frisk. Jeg ble oppspist av  mygg på Kreta  og  har  infeksjon og feber  i kroppen.Heldigvis stilnet det kjøligere været kløen så det er tross alt  bedre enn det  marerittet  det  var til tider der  nede. 
Nu til bildene.

 Aquilegia chocolate soldier  har  jeg  hatt  i flere  år. Men i denskrinne  og tørre siltjorda  i gamlehagen ble den aldri til noe som helst. Men se  på den nå. Den har blomstret  i en par  uker  og er  har vokst seg så stor  og fin. Endelig  kan jeg  nyte synet  av sjokolade soldatene  i hagen. =)


Så er det tulipanene da. Jeg  husker  jo slett  ikke  navnet  på de  jeg satte ned. Her er den eneste overlevende av denne varianten. Rålækker itj saint? =D

Litt  oversikt.. Kontrasten til i fjor er kjempestor.Det store bedet fylles  opp men det er stadig  mange flekker  igjen. Nåja  det må jo rokkeres  om stadig vekk og Dahlia mm skal jo også få plass. C. Etolie violette bor nå på denne  obelisken. Bak portalen er vi i gang  med  å lage en litt  kjøkkenhage. 

Nå skinner sola så jeg vil ut  i frisk luft  igjen. Litt slapp i fisken men bedre  med slow motion haging enn ingen haging i det  hele tatt  ikke sant? =)
Interiørbloggen er også oppdatert.

Tudelu!

8 kommentarer:

TurboLotte sa...

Kreta hørtes deilig ut. Min mor var nettopp der også. Skrøt veldig.
Skal si det gror hos deg også da! Den tulipanen hadde jeg også.. hva hette nå den da? Huis de.. something?

Kathrine sa...

Så flott akeleie! Og tenker du er glad for jordbytte ja, så plantene kan komme til sin rett.
Akeleiene spretter snart ut her også, og i morgen er det meldt sol igjen:)
Nå skal jeg ut og nyte den fine lufta etter regnet i dag. Herlig!
Nydelig tulipan, en frynsetulipan av noe slag?
Ha en fin kveld:)

Vivi sa...

Kjempe flott akeleie. Jeg er veldig svak for akeleier og synes de er veldig flotte.

Lene fra Lillehammer sa...

Hei og velkommen hjem, dere har nok kost dere skikkelig tenker jeg. Kjempemorsomt å få en oppdatering fra hagen din, stor kontrast fra i fjor. Dette er og blir nok superlækkert.
Ha riktig god bedring da, håper du kvikner til snart, ikke tid til slæppings nå vettu, midt i hagerushet. Klems

Lineca sa...

ja du har alldeles rett Lene ingen tid til slappings nå.Jeg har så my å gjøre nå at jeg vet ikke opp ned på hverken meg selv hus eller hagen. fniis.
Kreta var flott men plassen vi var på var så alt for liten for meg. Og det sier jeg som liker sjarmerende små plasser. =l
Det er den finieste tiden nå, fruktrærne blomstrer Akeleier og Geraniumer springer ut og luften er mettet med frisk grønn duft og angen av hegg. hallelujah. Gikk en lang tur i dag på malviknesset for første gang faktisk der var det så utrolig flott.Må gå en ny tur og ta bilder. Fant så mye fint. Måkene skrek og ungdommene slanget seg å berget. I skogen surret biene og hvitveisen sang på siste verset. Må fortelle mere om det en annen gang ja=)
ja den rosa er vel en slags fryse tulipan, navnet husker jeg ikke men det var en zimtrade løk. Handla derfra for første gang på fem år, jaggu fikk jeg det jeg skulle ha til riktig tid og de riktige varene.Utrolig! Takk for god bedring ønskene. Hagen frisker opp fort den.beste medisin som er.Stiklingene fra Kreta er kommet i vann/jord i kveld=)

Mariann S sa...

Å, den 'sjokolade'akeleia var nyyydelig :) og det var den frynsetulipanen og :)

Britt Åse sa...

Sjokoladesoldatene er uimotståelige! Og så den headeren din, da :D Weee!

God bedring med myggens herjinger, det kan være passe ubehagelig, det.

Lineca sa...

hehe ja den headeren er vel sommer i et nørreskall Britt åse. Takk for god bedring ønsker. det har virket for i dag fikk jeg opp litt mini vroom der ute og fikk unna litt av hvert gitt. Men nå er det jaggu natta her ja.