tirsdag 20. juli 2010

Bildedryss

Det regner  i Trøndelag-igjen! Snøft! Vel jeg  har bestilt meget godt vært  til helga for på Fredag skal det være  hagegal jentefest i drivhuset med rødvin og Tapas- ja  hele pakka. Vi har just  ikke tenkt å sitte  innomhus.

Så i påvente av i det minste oppholdsvær maler jeg nå badet. Og rydder hus selvsag, for det fikk svi for mitt damanleggelse stunt. Hehe...
Dammen har det  bare bra. Jeg  har  ikke gjort noe der siden Søndag. Da vi sto opp ble vi dog møtt av  at den  ene veggen hadde kollapset ned i dammen. Et  lite vakkert  og  meget frustrerende syn. Det  kunne dog gått verre med fri flyt av leire nedi der, men det var  heldigvis ikke gått så langt.  Grunnen til at det skjedde  var nok at det flommet litt over for meg  når jeg  justerte fossen og  lilledammen , dermed ble vannmengden i leira  så stor at  leira skled. Vi fikk fiksa  opp det, men måtte da se på oppfylling  på nytt for vannstanden hadde sunket  med 40 cm. Har fått rettet til og  fikset  fossestenen også så nå ligger riktig og det renner vann fra  hele  flaten og duken ligger pent rundt den.

Vannstand  ja. Vår dam er målt til 70 cm på det dypeste. Den ligger fullstendig  usynlig fra hele nabolaget.Ingen kan se den hverken ovenfra,nedenfra eller fra sidene. Så det er jo bra. Dog vi skal selvsagt sikre likevel så man ikke trenger å gå rundt redd for at noe skal skje. Toppen av vollen er begrenset i omfang. Hus,drivhus og katteluftegård grenser til omtrådet. Så vi skal ytterst  på vollen- festet  i katteluftegården sette opp gjerde, som vil strekke seg  i en halvsirkel form nesten helt til drivhuset . Fra drivhuset  og inn til husveggen blir det også et gjerde. Hvor høyt det blir er  jeg  ikke sikker  på enda  men minimum 1,40 tipper  jeg fordi.. jeg skal plante Pipeholurt  på hele gjerdet slik at gjerdet vil framstå som en tett med slank lysegrønn vegg. Det blir tusen ganger finere enn noen Thuja  hekk. Det blir port bak drivhuset  ned mot postkassen og port inn til roselønnegangen ved  huset. Disse vil ha låsen montert høyt oppe slik at  ingen små barn kan få opp dette. Dette gjerdet vil ikke bare sikre dammen med også ta  av for vinden og lune  og avskjerme området. Det vil også passe  inn slik, altså det vil se riktig  ut at gjerdene er der de er. Jeg synes det er  noe trist  å se flotte dammer liggende midt på en plen med en sirkel av gjerde rundt, slike dammer blir aldri en integrert del av hagen men nesten et fremmed element midt i det hele. Jeg  har delt opp hagen i flere rom og da  passer det at  jeg avgrenser dette  på en slik markant  måte.

Just nå maler jeg badet  i stedet. Det var fult og gammelt, men tørt. Så jeg  maler det og kan istedet  invistere  i nytt  kjøkkken først og samtidig tåle å se på badet mitt. Før og etter bildene av det kommer  i interiør bloggen min selvsagt.
I dag dog  noen bilder fra drivhuset og et detaljbilde fra en bukett. Jeg  har ugress nok til å holde Stephen i kosten resten av  livet. Hehe..Jeg nekter dog å gjøre som han -If you cant  beat it, eat it.  Jeg gjør eller så If you cant beat it, decorate it.  Just nå blomstrer skvallerkålen så vakkert  her. For det er faktisk ikke til å komme fra at det er vakre blomster.Utenfor drivhuset er det stæsja  med  ymse. Av litt mere fornem karakter men også litt røffere  kontraster.
Til slutt en liten kikk inn i drivhuset som venter på et lass festglade skravlende hagegal damer. =)


Jeg må tilbake til malerulla.

Tudelu!!! =)

7 kommentarer:

TurboLotte sa...

Hjelpes!! Kan tenke meg det var litt av et sjokk ja. Godt det ordna seg da.
Lekkert i drivhuset som alltid.

Snuffeldyret sa...

Jeg vil se mer av drivhuset ditt, strever litt med å få mitt som er et alu og poly hus til å bli koselig.. Trenger litt inspirasjon.

Løvli, hus og hage sa...

Så koselig med en titt inn i din verden igjen.
Ha en kjempetrivelig skravlekveld!
(måtte slette det forrige inlegget pga maaange skrivefeil)

♥ Hege`s Cute N Cool Blog ♥ sa...

Hei :))

Ååååå drivhus oxså!!! I like...så flott da!!! Ja enig jeg oxså vil se mer av drivhuset ditt hehe...alltid morro med inspirasjon ♥

Takk for fine ord fra dej , kjempekos :))


Ha en fin fin dag videre ♥

Lineca sa...

ja ja ja haha jeg skjønner tegninga. Det skal bli flere bilder. Skal ta i morgen, da skal jeg alikevel dekke på der inne og tenne lys og stæsje fordi vi skal ha hagegal jente fest. ( Har plass til en par til om noen har lyst til å komme) Love å ta bilder da. Rekker ikke å legge de ut før tidligst søndag kveld så dere vet det dog.Hele helga er fullbest. jentefest i morra , 40 årsdag på Lørdgag. = Gruer meg til Søndsg.Ugh..

♥ Hege`s Cute N Cool Blog ♥ sa...

Hei hei :))

Takk for koselig kommentar , så morro att du oxså likte gulvet da ♥ Har bestilt det hos en lokal forhandler og det er klikk gulv :)) Vis du går inn på bloggen min og videre inn på rom nr 3 så finner du innlegget om gulvet der , og der ser du omtrent nøyaktig hvordan fargen er oxså...

Ha en fin kveld videre ♥

Åååå lite misunnelig på drivhuset ditt da!!!!

Klem Hege :))

Anonym sa...

Ja, sannsynligvis sa det er