lørdag 10. juli 2010

De fem vakre

Tar den utfordringa jeg og, selv om den egentlig er temmelig lik en gordisk knute. Uløselig spørsmål. Man må velge noe og det er ikke enkelt i disse tider.
Det popper ut blomstrer hver dag  og  foran øyene  på meg folder  kronbladene seg ut. Og så skal jeg velge hvem som er mest vakker? Trøste og bære!!

Begynner da  med en totalt uten blomster bare for å være trassig.
Denne Malurten er et kunstverk.Se hvor flott den har og fylt seg  inntil og  i mellom de andre  plantene. Som det fineste filgransarbeide dette.


Ikke  helt ferdig  med trassalderen enda  jeg. Her er enda  en bladverksplante. Skulle da  bare  mangle  å da  at  jeg kom drassende  med  noen slike.Hehe... Denne Trifoliumen er som det svaleste glass vann i sommerheten. Kjølig  og vakker  og like vill som sin røde søster som etterhvert har blitt vanlig  i norske hager. Denne er dog  ikke så veldig vanlig. Hehe enda en gang til =DNå snakker  jeg om denne som meget verdifull bladverksplante i foredragene mine.Grunnet den hele store rolige bladoverflaten. Men det jeg nå vil fremheve er blomstene. Stormarikåpens blomster er rett og slett  uunværlige. Passer sammen med absolutt alt. Så vakker!


Så har me juksa litt....
Jeg velger meg Akeleier- I flertall hehe..
Hvordan i all verden kan man velge bort en Akeleie til fordel for en annen?? Selv de mørke blå fra mormors  hage er  jo som de fineste safirer. Sukk.. Dette er dog en mere fancy variant. Nora Barlow.Den siste er  ikke  hovedmotivet på bildet her, jeg  har glemt  å ta bilde med denne blomsten som hovedfokus. Mao jeg  må ut knipse  i morgen den dag. Om ikke mange dagene er den vekk.
Hvit Talicthrum Eller Frøstjerne  på norsk.
Som det fineste brudeslør. Gypsophila  gå hjem og  legg deg! Mot denne har du intet å stille opp med. Som tusen stjerners natt  i en varm sommer  kveld. Som diamater  i en tiara som funkler om kapp.

Akk så utrolig vakker.
Måtte ut å knipse et. Små uskyldige stjerner som heldigvis har skitt på vingene og selvsår seg til min store glede. =))

12 kommentarer:

Herdis sa...

Så bra at den kvite frøstjerna sjølvsår seg! Mi står med store knuppar nå for første gong. Gleder meg!

New Dawn sa...

Yes den finnes i hvitt, akeleifrøstjernen. Har en hvit i hagen, men den blomstrer midt i den vanlige blå, så jeg var usikker på om det var noe galt med planten eller om det var en som snart var ferdig med blomstringen.
Tok bilder i går, skal se om jeg ikke får lagt de ut i bloggen en av dagene :-)
Mange flotte planter du har bilder av, og det er vanskelig å velge hvem som er vakrest. Nora Barlow er veldig vakker, spesielt når du studerer den på nært hold.

Villrose sa...

Ha-ha. Du kjører selvfølgelig bladplanter :-D

De som gjør bedene vakre... eller interessante!

Frøstjerner er nesten blitt ei dille hos meg. De er helt herlige med nydelig bladverk og svevende blomsterstander!

Mariann sa...

Vakkert, fine samplantinger.

Ellea sa...

Slutter meg til hyllesten av førstjerne, en sånn må jeg ha!!!!

Ninni sa...

Enig, hvit akeleiefrøstjerne må anskaffes! Nydelige 5, Lineca :)

hildeG sa...

Mye lekkert her, ja - helt enig i at det ikke bare er blomster som er vakre. Og jeg er glad det var jeg som starta denne stafetten. Da jeg knipsa mine 5 var det LANGT færre utsprungne blomster, hehe. Men Lineca, hva heter den lekre bladverksplanten som er ca kl 11 på bildet av malurten. Den har jeg fått av deg, men jeg husker ikke hva den heter!?
Marikåpen kan du ha for meg, har akkurat vært ute og gravd opp de fleste. De kveler jo alt...

Hilsen fra landet sa...

Fantastisk!

Linda sa...

Akelejefrøstjerne er nydelig. Jeg har plantet en 'Hewits double' for første gang iår, og jeg gleeeder meg:) Nydelige 5:)

Anonym sa...

nå er det evigheter siden jeg var her sist men du grønnskodde som du har arbeidet!!! og for et pågangsmot du har.. jeg hadde lagt en stor duk over alt ugresset og bedt til høyere makter om å fjerne det..

selv om jeg ikke har hage lenger kommer jeg til å se innom dere som tryller frem de nydeligste ting.. for jeg lærer mye..

hagegale i Tromsø er det nok av.. men drivhusene er kun til de som bor i området og de visst er ikke særlig interessert:(

ønsker deg fortryllende sommer og håper du får alle dine ønsker oppfylt med hagen!! takk for inspirasjon:)

Lineca sa...

Hilde det er Filipendula palmata nana rubra. Mjødurt. =)

Så koselig med så mange kommentarer. det blir jeg veldig glad av ja=))

Ja Bea jeg må jobbe her. Ugresset dør ikke uten det og jeg har planter som stadig står på en annen plass en hva de skal gjøre. I dag er det supervær her så det blir hagearbeide og grilling tenker jeg.

Ja den hvite akeleiefrøstjernen er alldeles nydelig. Den dukker opp av seg selv her for jeg har aldri fått det av noen så vidt jeg vet.

hildeG sa...

Takk, det var det ja. Har jo den vanlige mjødurten også, men kobla ikke helt. Denne er jo både mindre og rødmelert...