Så gjør vi så når vi lager en dam

Hentet varene fra Tropex  i dag og  begynte  tvert vi kom hjem. Har ventet lenge  på dette. Det er så mye som kan skje  nå i hagen etter dammen er  på plass. Ja en ren lettelse.
Jeg dokumenterer  mens  arbeidet skrider frem her  nå.

Hva finner jeg her.Hva har HUN bestilt?

35 kilo damduk


Før:


Hullet ble gravd  i fjor så frem til nå har  ugresset levd sine lykkelige dager  her.


Hagemoten i år er skrikende men komfortabel. Snikfotografering. Hmpf.



Her er x antall gamle tepper  og diverse  duker  lagt  under en gedigen presenning. Godt beskyttet. Jeg ville ha ungene oppi der for å vise målestokk hvorpå de to største mener det er nok med poden oppi der hvorpå gemalen repliserer nei vi må ha med alle vi trenger centimeter  og tomme mål også ikke bare millimeter mål. Hvorpå ungene knekker sammen i latter. Artigheta gikk ut over poden nå, litt senere fikk han på 17 gjennomgå. Man har det ikke mere moro enn hva man lager selv. 😀



Store  karen står dobbel av  latter  på grunn av farens stadige slengbemerkninger. hehe...


Oki ferdig  med  målestokkene våre videre...


Og slik så det  ut for 30 minutter siden. Midt  i står vannliljen. Den har  jeg satt  på et stort stykke bomullstøy, lagt  på ekstra jord  og så gjødselkuler beregnet  på vannliljer  og så snørt  igjen på toppen slik at kun bladene stikker  opp. Dette blir  mye  bedre for planten enn en plastikk sak. Stoffet vil på sikt forsvinne og  planten vil da være godt etablert  i dammen.


Nå må jeg ut å sjekke vanndybden. Utolmodighet er den dyd  ja. ( englesmil ) hehe...

Midagsplaner. Ferdig pizza! ;-)

Kommentarer

Ellen Walnum sa…
Å så spennende det skal bli å følge dette prosjektet:) Det blir litt av en dam!!!
Unknown sa…
ÅÅÅH dette blir knallbra, LineCa!!! Så gøy!!
Kathrine sa…
Wow! Jeg og vil ha større dam! Dette blir kjempebra. Skjønner godt det ble ferdigpizza.

:)
Linnemi sa…
Du er litt effektiv, du... :D
Dette blir spennende!
Trine sa…
Så deilig å ha all den kjedelige gravingen ferdig på forhånd. Skjønner godt at du slurer for å komme videre med dette. Lykke til :-)
hajal. sa…
Spennande å følge med på dammen din.
Dette vert bra saker vil eg tru! :)
Linecas have sa…
Slurende er rette ordet for det ja. Jeg har så mange planter som venter på en fast bopæl enda. Exoticahaven er halvferdig fordi i innimellom alle hotte fargene står de hvite/ limegrønne plantene som skal rundt dammen.
Ferdigpizzaen er fortært, made by gemale. enkel middag ja, me like. Gjenta den mon tro hehe? Kommer nok en oppdatering til i løpet av dagen=)
Vrooooooooooooooooom
IngunnBW sa…
SÅ flott dette blir! Kjempespennende å følge med på hurtigtogfarten :)
hei så gøy å se at du er i gang! Og det var da reale dimensjoner! :D
inger sa…
Den ser nesten ennå større ut med duk i - spennende!

Trenger du ett par timers pause midt på dagen i morgen?

kan hente deg ca. kl. 11:00 for en kvikk Leira-tur (utvidet lunch-pause ;-) ) - (må sjekke om de har noen flere lave sedum)
Linecas have sa…
Inger utvidet lunsj pause ja takk!
Jeg begynner å bli en smule garma no. Har strekt en muskel under prossesen i nakken så det kan være lurt.Vett til å stoppe uten nødvendig grunn har jeg ikke så jeg blir med jeg. >Skal være klar klokken 11 jeg.
Dammen er nå 2/3 fylt opp, vannplantene og flyteplantene er på plass.
Line sa…
Wow! Så flott dette blir. Så lur måte å plante vannliljen på, med bomullsklede. Her har damhullet vært utgravd i to år nå.... . Blir ikke dam i år, og vi har nylig besluttet at det må bli større. Gleder meg til å følge din :o)
amkjers sa…
Å, så flott det blir. Gleder meg til fortsettelsen - og takk for at du deler prosjektet med oss så detaljert. Har mye å lære her - venter på penger nok til min damdrøm.
inger sa…
Da snakkes vi i morgen - sånn litt før 11 hvis jeg klarer å beregne kjøretida :-)
Anita sa…
Å dette var spennande, no fekk eg og lyst på dam, men eg har litt rennande eller kanskje eg skal sei sildrande vatn ved ein gamal brønn, kanskje eg kan gjera noko ut av det, sette ballblomen min der i fjor haust og nett når den stod i blomst åt sauene den opp( me går forbi den brønnen med sauene frå 10. mai og fram til jonsok så eg må enten gjera inn eller finna ut nokre blomar sauen ikkje et