fredag 17. september 2010

En hagereise = mange bilder

Solen skinner  og sender sine varmende stråler  inn igjennom de gamle  hvitmalte vinduene. utenfor vaier  lerkene  svakt  i brisen. Bikkja ligger ved  bena  mine som en gedigen tøffel og til ryggvarmer  har  jeg en nusselig  pusekatt.
Hold ann!
Jeg  har  hverken bikkje eller gamle vinduer, ei heller  store Lerketrær.
Jeg er  på Toten. Nærmere bestemt  hos hanefar og Hønemor.
Jeg holdt foredrag på hagelaget  på Skreia  i går. Og  hadde gleden av  å se  igjen Dag  og Håkon blandt annet. En litt  ny opplevelse ble det. Auditorium med  kjempe gedigen skjerm og stor sal. Men det var bare  å ta frem storstemmen igjen det. ;-)
Hønemor skrapte  is av bilen sin her  natt til i går. Huttetu. Det er forskjeller  i dette  land git. Jeg og gemalen fant  ut at  på Tirsdag begynte  høsten hos  oss. Før det  var det  så å si intet  å se  på busker  og trær.Dessuten har vi jo hatt den store sommeren i August  i Trøndelag  i år. Så høsten er forsinket. Gud så lei meg  jeg er for det. ;-)
Ja altså tilbake til at  jeg befinner  meg tilbake  her  hos hønegjengen. Det er 3,5 år siden sist jeg var  her. Lene er litt glemsk kan man si.Hun glemmer  å legge  ut bilder av fremgangen på hagen så vi nyssgjerrigklumper får sett. De er en skikkelig fantastisk inspirasjonskilde for  mange gale  har vært  opp igjennom åra. Det skal jeg gjøre  noe  med nå tenker  jeg.

Jeg  har vært ute her med  kameraet i over en time  og  knipset bilder  nå. Det er  noen bilder det gitt. Det er så vakkert  her, det er til å få tårer  i øyene av. Så mange detaljer. Masse fine sammenplantinger, overaskelser rundt hver en sving. Det er  hester  og  kaniner  kattepus og  hund. Hunden har vært  med  på foto shoten selvsagt. balder  kosemann.Kastet ball har vi også. =) Det er mange små spennede rom og det er frodig  kjøkkenhage. et er en hage chelsea designerne kan bare drømme om. Hah!

Ettersom jeg  nå love  å legge  ut bilder  fra  hagen her så skal jeg  ikke helt gi meg med det.
Det er slik at  jeg reiser en god del, igjennom foredrags turene ser  jeg  jo en del , men de siste  årene  har  jeg  også vært en del i Danmark og sett en god del der  også. Hager som ikke er kjent blandt  norske. Hager som er skikkelig råflotte, hager i startgropa, etablerte hager, hager  med mange detaljer hagen som er til å dåne  av.
Saken er at  jeg  har sittet  og ruget  på alle disse bildene, det er vel i grunn på tide  å slutte  å ruge på bildene.Slik ruging får hønemor ta seg  av- ;-) Så i løpet  av  hele vinterhalvåret vi nå skal gå inn i har  jeg tenkt  å lyse  opp de mørke kveldene  her  på bloggen min med lassevis  av bilder fra  kjente  og  ukjente  hager.
Det  må da vel bli bra vel? =)

Men først. Skal jeg  når  jeg er ferdig med  å skrive trefferatet  på hagegal vise dere bilder  fra  min egen hage. Jeg  har vært gnien på disse fordi jeg ville så gjerne at forumstreff deltagerne faktisk skulle få noen overaskelser.  Så det blir  litt spamming. Likedan kommer det en skikelig oppdatering fra  drivhuset selvsagt.

Så til slutt en bitte liten bønn. Veldig mange  leser bloggen min. Den siste tiden har  mennesker jeg aldri har  møtt før og ei heller aldri hørt om før  fortalt  meg jeg  leser bloggen din hver gang. "Koser  meg så fælt der  inne.Du må skrive  oftere."
Pretty please legg  igjen en kommentar  i ny og  ne. Det er  tungrodd  å skrive til det store  intet som man ikke vet hva er ei heller høre tilbakemeldinger  på det  man skriver.  Jeg blir så glad for alle  kommentarene, de  lyser  opp og  inspirerer til videre arbeide  og skriving. Jeg  kan mye,  har sett  mye  og kan dele mye, men del litt tilbake til meg.Det gir  overskudd det.

I dag er første dag  på 3 måneder jeg  ikke har  noe  på tapetet.ingen planer fremover som krever videre  innsats. Det er en merkelig følelse. Det er en par timer til familen Klukk klukk kommer  hjem igjen. Så jeg tror jeg skal ned  i jomfruburet  og  legge  meg  nedpå. Krype  inn under dyna lese et blad fra den store stabelen med  hage  og  interiørblader  jg er blitt forsynt med  og så kanskje ta en dupp.
Ja det tror jeg sannelig  jeg skal gjøre.

Tudelu! =)

Line-Cathrin

13 kommentarer:

Red Hobbitt sa...

Gleder meg til bilder fra hagen din. Min hage er skikkelig forsømt. Etter en dårlig sommer, hvor haging stort sett har bestått i luking- ble jeg unormalt tidlig lei av haging i år. Nå er det frø i fokus, så er det bare å suse gjennom vinteren og være klar til neste sommer. God helg!

Lineca sa...

Ja lukinga har jeg kjent på nervene jeg og. Men jeg forventet ikke annet så ung som hagen min er.ja og så ugressvollen som ble til damhage fortere enn svint da. Jeg har vært på frøslang i 3 hager i dag så jeg er temmelig lykkelig hehehee... Har tatt bilder av tre helt forskjellige hager også selvsagt. Så mye fint som jeg har sett. sukk!
Riktig god helg til deg også. =))

Maiblomst sa...

Eg vil veldig gjerne sjå bileta dine, og gode råd, tips og inspirasjon er alltid velkomment! Eg fekk med meg foredraget ditt då du var i Rogaland i fjor. Veldig bra!!!

Blomsterguri sa...

Det kommer til å bli veldig gøy å se maaaange bilder :-)

Tove sa...

Gleder meg til å se bilder. Flott at du koser deg og slapper av litt på toten. Du har sannelig stått på nok i sommer :-) skikkelig lei meg for at jeg gikk glipp av foredraget ditt, men jeg får altså ikke med meg alt nå om dagen. Mange klemmer fra denne leia :-)

bubbs sa...

Selvsagt vil vi ha enda flere bilder! :D

Elsa sa...

Jeg er av de som er fast inne og leser bloggen din og har stor glede av det.
Desverre er jeg ikke noe flink å legge igjen kommentarer i bloggene jeg leser. Skjerpings - skjerpings..
Gleder meg til å se bilder fra hagen din.

ingridn sa...

Er også en av dem som stadig er innom og leser bloggen din, men da jeg ikke har noen blogg sjøl blir det ikke til at jeg kommenterer noe særlig. Skal bli moro å se bildene dine fra Hønemors hage. Var med på Totentreffet for tre år siden og da blir det ekstra moro å se utviklingen.
Moro å se bilder og framgangen i hagen din også. Utrolig hva du har fått til på kort tid.
Stå på slik at vi andre kan kose oss utover vinteren.
Ha en fin høst.
Hilsen Ingrid

Anonym sa...

Jeg leser også bloggen din med glede :-)...meeen er dårlig på å kommentere. Skjerpings !
og nå virker ikke Google-kontoen min heller grrrrr.
Hilsen Kirsten

Linda sa...

Å Gleder meg vilt til "hagevandringer" i vinter:) Jeg skal på hagetur til danmark til våren, så kanskje noen reisebrev kan gi litt ekstra inspirasjon til noen stopp:) Ja sant at kommentarer en en drivkraft:) Men i sommersesongen er det hektisk og det går i rykk o gnapp, blir litt sånne raske turer inn i bloggeland og ut igjen, innimellom slagene, men nå blir det roligere tider:) Og jeg gleder meg til å kose meg med innlegg her inne, og høre om sesongens minner og erfaringer:) Takker for at du vil dele dine bilder:) Klem

Nina i Paradiset sa...

Kor e bildan hen, din gnetpung!!!

PS Dem skrapte is i Trøndelag i morges å! ;)

Bom sa...

I am looking forward to the pictures of the three gardens. You are lucky to be able to travels so.

Dorthe sa...

Lige forbi for at ønske dig en rigtig god uge:-)
Og wooow sikke mange fine billeder du viser:-)
Klem Dorthe