onsdag 15. desember 2010

Slapp av det blir jul alikevel..

Det gikk opp for  meg at  jeg  helt har glemt  å oppdatere denne bloggen her.

Vi har det bra. Alle mann, store som små. Denne skolen her har gjort alt riktig og gjør alt de kan hele tiden for at poden skal ha en fin hverdag. Og de gjør det bra. Derfor har dette  ikke vært så tungt for oss som sist gang.
Slynglene som jo er mindreårig har fått en meget kraftig skrape både  hjemmefra og på skolen. Poden går nå fullstendig  i fred, og  klassen står sammen og passer  på.

Så her  har hverdagen etterhvert gått videre.

Jeg ble syk igjen rett før  og etter dette skjedde. Først en uke på sofaen så dette, så enda to uker til på sofaen. Midt  i dette begynte den planlagte oppussingen av  huset. Det  var  ingenting vi kunne  utsette  heller på grunn av håndverkshjelperne.
Men det  har  i grunn vært greit  også. Greit  å ha noe  å henge fingrene  i for både store og små. vel mest for de store, og hm den små/lille er  jo slett  ikke  liten lenger. Han er høyere enn meg  og  har  dun på overleppa og høres ut som en mann. Han er blitt stor må vite. ;-) Hans  kallenavn på meg er  nå Lave Line.
Og  jeg fordrar det  ikke, noe han vet utmerket godt. Hihi. :))

November var iskald  her. Jeg frøs og frøs konstant og det var  nok noe av grunnen til at jeg ble syk. Men jeg er nå i full fart igjen. Hoster stadig men det er bare blåbær i forhold til hvordan ståa var for en par uker siden med meg.
Men nå er jeg klokkefornøyd. Poden smiler, og jeg får gjort  no. Men må innrømme jeg spyr snart ved synet av  malepensler  og akrylmasse. Blæh, men fint det blir det jo.

I dag ble garderoben rensket og det ble  lagt  nytt gulv der også, resultatet er en stue som vel, jeg er veeeeldig glad det er såpass amnge dager  igjen til jul. Så for de som sier til meg:" Du må ingenting , du trenger  ikke gjøre  noenting", når jeg stresser  i vei her, så hold tåta for slik ser stua  mi ut  i kveld.


Vil du være i mine sko og si, det blir jul likevel?


Bright light, et arbeidslys er flott erstatning for adventsstjerne ikke sant?
Og garderobe vel den ligger sikkert fint der på julaften også. Sofaen er full av ferdig malt  listverk, og på spisestuebordet ligger annet til tørk.
Så gjestene kan da vel bare sitte  på gulvet å spise og så driter vi i juletre og pakker. Ja  forresten julemiddagen blir fra nærmeste pizzasjappe for kjøkkenet er  i kaos det og.

No bli det jul rai rai..

Nei det blir ikke det. Så selv om jeg  kan stresse og herje  i blandt så ikke stigmatiser meg og be meg slappe av. For dette blir det faktisk ikke jul av. Når  jeg sier det er kaos, så ER det kaos. Jeg  må jobbe, og på Tirsdag  kommer bonusbarna hjem til jul også. hvor skal da så de sove? På loftet, i kjelleren?Det ryddigste rommet eller rommene er der vi jobber. Garderobe,vindfanget, hallen, trapperommet og gangen oppe.
De siste to nevnte er ferdige.Mangler listverk men det kan ikke komme på før gulvbelegget er lagt. Og det skjer på Fredag. I mens gjenstår småplukk her og der. Samt at jeg skal rydde garderoben mens den nå likevel er ute og slenger veggimellom.

Blir det jul? Ja med vrooom i rompa så blir det jul. Nå er jeg  meget takknemlig for at jeg  har den vroomen. Men jeg sov i tre timer på sofaen i ettermiddag så nå sovner jeg vel ikke før langt  på natt. Men du dæven døtte jeg skal slange meg foran tvn første juledag. You bett ya!
Jeg tror forresten gemalen trenger det og. For  han skulle ta  med seg  kaffekoppen ut  på kjøkkenet for  å fylle den opp, men bråsnudde  i døra  med fjernkontrollen til tvn i handa  skakkflirende. Tror neppe den hadde hatt godt av kaffe gitt. Lol! :D

På kveldene etter  poden har lagt seg  lager jeg  julepynt, julegaver og annet. Det roer ned,  men er  \også effektivt for å komme i havn til jul.
I mellom feberrieene sydde  jeg denne adventskalenderen til barna. Den ble kjempefin og jeg var sååå fornøy helt til feberen slapp taket. Da gikk det opp for  meg at  jeg  kun hadde  laget 20 dager.

:-S


Men det får bli en sjarme med det. Jeg  har enda  ikke bestemt  meg for hvordan den skal nummereres  og kanskje  har  jeg  nok stoff til å sy på en rekke til også. Men jeg gir blanke i det for øyeblikket. Vindusvasker driter jeg også i for  når kaoset først er borte er det viktigere for meg  å trille marispan med ungene enn å vaske hus  i hytt  og gevær.
Sagmuggen og malingsflekker dog. De må gå.

Og nå skal jeg holde  munn og gå å slipe ned en dør.
Tudelu!

7 kommentarer:

Utsikt mot Lurfjellet sa...

Først og fremst en lettelse å høre at poden din får være i fred og har det bra! Mobbing er ikke ukjent for meg og min familie heller, nå er ungene voksne, men jeg laget ganske mye bråk på deres vegne da de var mindre. Det hjalp til en viss grad også.

Jeg er ikke så veldig i rute selv, så det gjør litt godt å se at andre ikke har alt klappet og klart. Dere pusser jo opp, og er dermed lovlig unnskyldt! :)

Kirsten sa...

Så bra det går godt med poden !
Og for å gjenta meg selv.....;-)
Jul blir det enten huset står på hodet eller ikke. Vi kan ikke stoppe tiden vettu.
Ha ei fin førjulstid.

Ninni sa...

Jeg har tenkt på dere, så det var flott med en oppdatering. SÅ godt å høre at alt har jenket seg til og at du endelig er frisk! Du verden som du har satt i gang med opppussing rett før jul, imponerende og tøft gjort :) Jul blir det okke som :)

Vi hadde det slik i det forrige huset vi flyttet til, opppussingen av stuen gikk senere tok (selvsagt) lenger tid enn vi trodde og hadde planlagt. Jeg hadde ingen gardinstenger, ingenting langs veggene annet enn plasttelt (veggene ble slipt...) og adventsstjernen hang i en gardintrapp. Lille julaften ble det ferdig, alt ble støvsuget, vasket, gradinstenger og gardiner kom opp, møbler gravd frem og satt på plass og det samme gjorde julepynt og juletre. I yr glede kom minstemann farende inn og gjennom stuen og dro med seg treet slik at det veltet og pang, lysene eksploderte og etterlot seg et mørkt tre... Det var tider!

Ønsker deg det aller beste for de nærmeste dagene og julen, Line Cathrin. Lykke til med oppussingen! Stor klem fra sør

krepsemor sa...

Så bra at gutten din har det bra, og at alt har ordnet seg til det beste! Flott med lærere som tar sånne ting alvorlig! De fortjener virkelig ros!
Når det gjelder oppussing, så blir det helt sikkert jul likevel! Tiden lar seg ikke stoppe uansett....Og det kommer til å bli skikkelig flott til jul også, det er jeg helt sikkert på! Barn elsker å ligge på flatseng, så det ordner seg helt sikkert det også! ;o)
Ha en fin førjulstid!

Anonym sa...

Har også lurt på hvordan det har gått med dere. Godt at alt er vel :O) Fin kalender. Du kan jo henge fire julestrømper nederst så har du de fire siste dagene før jul ;O) Du er flink!

UnaCita

anne - moseplassen sa...

Førjula har vært såpass hektisk at jeg ikke hadde kapasitet til bloggrunder, så nå kan du tro jeg ble glad når jeg kom inn for å ønske godt nytt år!
Så flott at det går greit med poden, og at skolen og de andre foreldrene forstår alvoret!

Og spennende med husopppussing! Gleder meg til å se :)
Godt nytt år da Line Cathrin!

Tove sa...

Du kom vel i mål tenker jeg ;-) Det gjorde ikke vi med soverommet vårt, men pytt, pytt. Det er i 2 etg, så da er det ikke så farlig. Håper du har fått slappet av litt i romjula :-)

Litt sent å ønske god jul nå, så jeg får heller si godt nytt år :-) klems