torsdag 26. mai 2011

Hummer og kanari bilder

Akkutt behov for å få folk til å glemme  skyggesiden av hagen min her nå. Fniiiis. ;-) Neida, men litt pretties gjør seg jo uansett. Jeg må lete lenge for å finne gode sammenplantinger nå, jeg har flyttet halvparten av plantene i år så det er store endringer på gang. Samtlige mørkbladede planter er fjernet fra hovedhagen og bor nå i det som var først hvit hage, hvorpå den ble exotica hage, men sistnevnte er jeg lei av å styre med for øyeblikket så de  plantene er flyttet til ventebed i kjøkkenhagen, dermed har alle "svarte plantene fått plass der. Det er dermed alt for lite planter i hovedhagen, alt for mange Geraniumer og Akeleier. Nå trengs det tilskudd av andre planter som jeg slett ikke har fra før. Var flink i går og fikk tak i men en Salvie med gammelrosa blomster. Nydelig, og den dufter så godt. Likeså ble rosa Ridderspore og en hvit fylt stokkrose med hjem.
Men nå til dagens bilder. Hummer og  kanari. Jeg har tatt litt overalt.

Først fra den "svarte" hagen. Bak den sorte pytten står nå svært bladverk og vokser seg store.


Bregnene  lyser virkelig opp når de fremheves av mørkt bladverk.
Rodgersiaene trives veldig her, mange av plantene som aldri ble store og flotte i gamlehagen har tatt helt av her, nå har jeg snart Rodgerzia i hver en krok.


Fra inngangs partiet.Jeg har  ikke rukket å stelle så mye  med det enda.Det blir etterhvert. 
Fine bladfarger sammen, men her er det noe alvorlig galt, mangel på beroligende helt bladverk.
 Geraniumen skal flyttes, da havner nok en Hosta her tenker jeg.


Gemalen handlet årets tulipaner i fjor. Jeg synes han var veldig flink til å velge jeg. :)

  Thalictrum og denne slirekne saken passer så godt sammen, litt lime aktig bladverk til de rosa blomstene, romlemantisk. :)


Hosta Allegan fog, en av mine definitive Hosta favoritter. Står foran hvitblomstret gressløk, Allium shoenoprasum alba, og tenke seg til de har bodd på samme  plass i over ett år nå uten å ha blitt flyttet. Wow! ;-)Lille dammen har blitt riktig fin. Skjønt skjæra synes mosen er morsom å sabotere, må i vei å sanke mere for så mye er borte. Dengule Lønna stortrives der til tross for vind og blæst. 


Gult er kult, spesielt sammen med hvitt og sølvbladet synes jeg.
Mose og gamle stokker gjør susen rundt dammen. 
Morfars sibirskevalmuer skifter farge som jeg skifter mening om hvor  plantene skal stå. Denne har plutselig blitt rød. Hadde han enda vært her og sett den selv hadde han gjerdet den inn fordi den har en uvanlig farge. Aldri sett valmuene hans produsere røde planter før.


En liten yndighet til fra damhagen, endelig trives denne også. 


Frodig, og med ugress ser jeg på bildet. Noe Hestehov har unngått min oppmerksomhet midt i Geraniumen her. 


Ewn av ti på topp favoritter gjennom tidene for svært mange tror jeg. Duppesoleie.


Så utrolig vakker.


Gemalen ønsket seg en gang Liljekonvall. Smg* ga meg disse, nå i tung leirjord trives den veldig godt. Duften er berusende.


Tilbake til utgangspunktet, Fugle huset er minne fra foredragsturneen i fjor i Hordaland, da jeg og Nefertiti var på shopping, men hjem ble dette søte huset. Jeg holder på å skrive ferdig rose ønslelisten min nå.To på listen fikk je tak i i går. Skal legge ut listen her så kan man kanskje gi gode råd til meg. Jeg velger herdige friske roser for å få en stødig skjellet i hagen nå, jeg er møkklei primadonnaer som dør hver vinter eller som kommer helt fra bakken. Nå vil jeg ha det stort og frodig. Ønskelisten er lengre enn anntallet roser som kan plasseres dessuten må jeg få fatt i de. Det går vel på de fleste tenker jeg. Nytrukket kaffe og listen og rosebøkene venter på meg ute  i drivhuset.

Tudeluuu!!

8 kommentarer:

Ingrid Andrea sa...

Så flotte bilder og en nydelig blogg du har, takk for titten :0)

Bille sa...

Hei! Så mange flotte bilder! Fikk litt skoghagefeeling av flere. Skulle spørre om noe men så ble det så mange inntrykk gitt.

New Dawn sa...

Fulgte spent med i bloggen din da du holdt på med damprosjektet ditt og jammen ble den flott.
Er absolutt ikke misunnelig kremt. Jeg får ikke min kjære til å tenne på hagedamideen - ennå(det er han som må gjøre jobben) Det blir dam i hagen til slutt, men det vet han ikke ennå!
Som deg er jeg også lei av roser som fryser ned hvert år. Jeg hadde satt STOR pris på om du vil dele roselisten din med meg så jeg får noen tips om hva jeg bør velge. Har lite peiling på roser.

Bille sa...

Jo, på bilde nr 3 hvor det er med en Sypressvortemelk(?), hva heter planten med så fint "stjerne" bladverk, den står rett bak noe som kanskje er en heuchera.

marit´s,,, sa...

Så frodig og flott, koslig med vann i hagen.
Jeg fikk litt skogfølse jeg også, fine bilder.
Ha en fin kveld Marit.

Shabbylishious sa...

Bille det er Filipendula palmata nana. Mjødurt. :) Vortemelk navnet stemmer ja men det er en rubra variant.

Shabbylishious sa...

Jeg har forresten mye av denne, vi kunne kanskje bytte i noe?

Løvli, hus og hage sa...

Så langt det er kommet hos deg - bare litt misunnelig :-)
Sen lunjspause i dag, og da var det koselig å sitte på pc'en og kose meg i bloggen din. Vakkert som alltid (skyggesider har vi alle i hagen en gang i blandt) - har storkost meg.
Klemmer fra Toten.