onsdag 19. november 2008

Fineste blomsten av alle

Nå leser jeg om vår planlegging på hagegal. Folk bestiller frø tegner bed og fantaserer i vildens sky =))
Akkurat nå har jeg pakket alle såsakene mine i en pappeske. Samtlige frøposer er pakket inn. Out of sight out of mind right.
I såfall må jeg holde meg langt unna gal..
Søren som dere frister en stakkars frøtulling da. ;-)

Nå er jeg nettopp ferdig med en to timers økt i kjelleren. Gulv, vegger og tak er støvsugd. Jadda alt ja. spindelvev er det nok av nemlig i et hus fra 56. ;-)
Kjelleren kan ikke bli mere ryddig en den er pt. Men som megleren min sa: en kjeller er en kjeller.. Så da så. =)
Nå står det igjen å male gemalens siste snekkerier på toalettet. Så kan jeg ta natten,men det tar nok en par timer. Men det går ok. Har deal med barna at i morgen ordner de seg selv så jeg får sovet ut.( jøsses så store de har blitt forresten =o ) Male må jeg gjøre nå for å få det tørt og mest mulig malings lukt ut av huset til i morgen ettermiddag.


Mormor kommer i morgen. Hun vil så veldig gjerne hjelpe. Noe rart med det da. Gammel dame, lite å gjøre. Hører hun noe skal gjøres så kommer hun på sekundet så å si.
I vår feks.. Hm må ta med litt forhistorie her. Jeg har tildels arvet havegalskapen min fra henne. Hun og morfar hadde en flott have. Morfar gikk bort og det ble for mye å klare hjem og have alene selvsagt. Så hun solgte og flyttet til leilighet. Dermed har hun et savn. Jeg husker at hun bantes når hun ikke fikk kontroll på skvallerkålen og desslike. Og jeg ha knappest sorten så da er det visst enda morsommere å komme hit. ;-)
Vel vel. i vår altså.. Jeg kommer og hjelper deg med vårsjauen fikk jeg ordre om. Ja ordre ja. Hakke noe en skulle sagt der gitt. ;-)
Hun kom...Resten av dagen så jeg bare rompa hennes hahahha!
Måtte nesten slepe henne til middagsbordet... Hun glemte tid og sted og hadde det helt topp.
Dagen derpå derimot var en annen sak da husket hun plutselig at hun er faktisker 80LOL!( aj aj)

Hm det ble en lang digresjon gitt. men i allefall hun kommer i morgen. Jeg vet det ikke nytter å nekte, så jeg har planen klar. Jeg vet hun ikke gir seg før alt er klinisk rent. Så hun skal få lettvekter oppgaven. Tar lang tid men krever ikke de store kreftene. Tørke støv i hele huset.
Som jeg sa nytter ikke å nekte , men man har jo lært å jobbe litt rundt med damen så man sparer henne og hun får det som hun vil. ;-)

Selvsagt er det mye hjelp i dette. Det tar jo tid å tørke støv.
Vinduene står igjen å vaske, samt alle gulv skal skures. Men så er det da ferdig innendørs.

Ute har jeg beordret barn og mann til rydding. Nå er det kjekt med dekkende bakvegg på drivhuset. Det er jo litt man får plass til der bak uten at det vises. LOL!

I dag fikk jeg også en nyhet som gledet morshjertet mitt.

Tidligere her i høst var det grusomt vanskelig med leksene. Det ble konflikter bare han så en bok. Situasjonen tatt i betraktning ganske forventet.
Jeg sa til han: Uansett hvor mye de andre ungene er ekle og herjer med deg skal du aldri la dem få gleden av å ødelegge for deg faglig. Jobb godt. Så skal du se at det kanskje du som kommer best ut av det til syvende og sist. Så kan du peke nese til de når du blir eldre.
Budskapet gikk inn.
På kontaktmøtet fikk han kjempeskryt av lærer. Matten var super, norsken var flott, i det hele tatt et veldig faglig høyt nivå på han.

Jeg ble så glad. Jeg er så stolt for dette satt hardt inne for han å få til.
Men så var det en liten kar som lyste som en sol når han fikk skrytet ja. =))))))
Faktisk sa lærer at han gjør det mye bedre på skolen nå enn her i vår før all faenskapen begynte. Halleluja!!


Hvor er vi neste vår? Gudene vet. Men jeg håper at jeg i det minste kan få sådd erteblomster og blomkarser. Sommeren blir ikke det samme uten dem.
Men uansett plantespirer så ser jeg i dag at frøene til kampvilje har spirt og har på plantespråket unngått rothalsråte og hva verre er.

Fineste blomsten av alle. Poden!

Jeg er så stolt!


JIPPI!

4 kommentarer:

Charlotte sa...

Så flink!! Ja du har helt rett. Tenk, min søster satt mest alene på rommet i alle år og gjorde lekser. I dag er hun sjefsgeofysiker og betaler mer skatt enn jeg tjener for å si det sånn. Masse venner og reising og alt. Det ordner seg for snille barn.

Villrose sa...

Ingenting som morslykke :-D

Tove sa...

Så godt å høre :-) Det er så fint med en oppmuntring. Og skulle det knipe på med frøsådden din til våren, så er det nok flere av oss som sår litt for mye. Du skal se det går an å sende noen doruller nordover ;-) lykke til i kveld.

Herdis sa...

Så flott! Forstår at du er stolt - med god grunn! Lykke til med huskjøp og flytting, forresten.