søndag 19. april 2009

Djevelens avkom

Litt for sur vind ute i dag, dessuten har jeg vondt i den ene skuldra så da er det like greit å surfe rundt på nett og ha en vegetativ Søndag.
Kikket gjennom litt bildematriale.
Blir i grunn matt når jeg ser på bildene. Men jeg har tatt de med god grunn alt skal dokumenteret fra 0 til 100 i denne haven her.

Det er mye jeg ikke har vært innpå her inne enda.

Peisen har jeg såvidt nevnt. Vitestet den en gang i påsken. Den fungerer perfekt. Vi koste oss både med pølser og marchmallows. Nam nam!
Ingenting er som smaken av halvsvidd mat og snop. ,-)
Peisen er spesiell. Den har en "takke" vi legger på kullet/veden og steker på den. Den har også en svingbar stang til kaffekjelen.
Bildet her tok jeg i vinter mens spindelveven fremdles okkuperte peisen.Vi har to garasjer. Den vi ikke bruker ligger under der drivhuset ganske så snart vil stå.
Veien utenfor at blitt bygd opp veldig de siste årene så det er vel nærmest umulig å bruke garasjen til biler. Men vi trenger jo den ikke til det.
Bunkerssiden her ser ikke bra ut. Muren flasser av både puss og maling. Midt mellom dør og port står en stakkars mishandlet Flammentanz.
Muren foran huset ved garasjen vi bruker er også i dårlig forfatning estetisk sett. Det drar ned hele fasaden så det står ganske så høyt på prioriteringslisten her.

Lyspunkter er det jo. Ved den ubrukelige garasjen står det en Clematis. Den har jeg nevnt før. Bildet her tok jeg rett før påske så den har ikke kommet i gang enda da men nå begynner den å bli riktig fin,spretter som bare det.
Jeg gleder meg til å se den blomstre, forhåpentligvis gjør den det.
Hekken ovenfor skjermer komposten vår så ingen ser den. Praktisk ikke sant.Kjært barn har mange navn heter det seg, denne her har også mange navn men hvorfor skjønner jeg ikke. Jeg kaller det djevelens avkom. Thats it! Det er akkurat det Skvallerkålen er.

De siste dagene har den poppet opp overalt. Det er til å grine av. Vollen foran huset består av en blanding kveke, skvallerkål,brennenesle, ukjent antall andre gresssorter, og et hav av leirfivel. Til å grine av spesielt med tanke på at dette ER leirjord og at det ligger mye stor stein der. Berberisbuskene vi kappet ned her i Mars er infisert så det holder. Nå står jo bare røttene igjen men det blir et sant helvete å få dem opp for opp må de pga av alt ugresset samt at den forbaska busken har begynt å skyte. Arggh.Verste er at den forbaska planten er fotogen, bildet ble mye bedre enn hva den forjener. Snøft.

5 kommentarer:

GundaM sa...

Hei der, ja nå var det jaggu meg på tide du vokna av dvalen her inne!!!

Takk for blogghoppinga di igår, trivelig med uventa besøk vet du ;)

Vakkert vær i trøndelag idag ja, synd det er så innmari kaldt!!!

Men snart, snart kommer det grønne og alle fargene!!!

da hopper jeg videre<<<<<<<<<<<

Inghild sa...

Lykke til i krigen mot skvallerkålen!! :-) Spent på hvordan du vil gripe dette an....

Charlotte sa...

Fyttigrisen... den beskrivelsen av djevelens avkom og kompisene, hørtes ut som tomta mi ja.. Svett-svett.

Men guri for en kul peis!

Nina i Paradiset sa...

Tror du blir nødt å finne en eller annen med gravemaskin, jeg! Din svoger må da kjenne noen....?

Føler ikke at jeg kan trøste deg med så mye annet enn at du enda ikke har funnet det som plager meg mest da! De brune, små sleipe, og de røde skrikende. Har vært ute og hentet en bit av en Pulmonaria til en blogger, og fant en liten brun jævel rett ved! (Ps er ekstremt nøye på at det ikke følger med egg i planter, altså!) En dag tidligere her, plukket jeg to liljebiller, noe jeg heller aldri så i trønderhagen min!
Paradiset er nemlig ett paradis for alt Vår Herre har skapt! Det eneste jeg ikke har møtt enda er rådyr og Taliban!

Får besøk av Lone i mårra, gleder meg! :)
Klem!

Anonym sa...

Kjempemorsomt å lese dine beretninger Lineca, og den gamle gruen var da virkelig fin.
Randi