lørdag 16. mai 2009

Armert kjærlighet

Jeg har dilla på mye, noe av det tror jeg er nok noe mere sært enn annet i "normale " folks øyne, altså hvertfall de som overhodet ikke har grønnere fingre enn rips og stikkelsbær.

Jeg har dilla på armeringsnett. Kan brukes til aaaaalt har jeg funnet ut, hva alt er vet jeg egentlig ikke riktig helt enda men det finner jeg nok ut etterhvert.hehe =)
Veien er målet.

I gamlehaven hadde jeg jo både obelisker til mine elskede clematis og erteblomster i armeringsnett.
Dere skulle forresten se trynet på gemalen hver gang jeg erklærer at jeg trenger en ny obelisk. Det er steinhardt å lage,jeg hakke nubbesjans så er det han som fant opp den geniale låsemetoden på de, som må trå til. Ære være han for muskler og oppfinnsomhet altså. Hva hadde vel elsklingene mine hatt av husvære uten gemalen...

Så er det den store veggen jeg hadde. Den har vi pilla ned nå og begynt å sette opp igjen her nå. Den vil omkranse to av sidene i den hvite haven.
Den biten som har kommet opp ble bebodd av ymse klatrere max en time etter oppsetting.
Enda en grunn til å elske armeringsnettene kommer fort opp og er lette å plante ved, trenger ikke vente på at x antall malingstrøk skal herde før man kan flette på plass yndlingene. YES! =D

Mini obelisker er fullstendig uunværlige for sånne veltepettere som Dahliaer og dess like. Smart, bestemmer selv hvor mange ruter høyde den skal ha alt ettersom hvilken plante den skal stå rundt. prakisk altså!

Har du en liten restbit igjen? Smell en stolpe i bakken fest på biten og vips så har du et enkelt armert clematis stativ.

Kule greier altså. Hvem fant opp armeringsnettet? Den personen skulle vel egentlig fått en goklem tenker jeg. =D

7 kommentarer:

Charlotte sa...

Ja jeg har jo sett disse armeringsnettene både hos deg og Mikkel. Og jeg vil også haaaaaaaaaa!!!! Men får jeg fingeren ut? Næh!

Sigrid sa...

Armeringsnett er genialt, ja. Det kommer nok mer av det her. Gubben har sveiseapparat og ved å sveise nett fast til litt tykkere armeringsjern, får man stødige og lettplasserte stativer, selv i den stive leira mi.
Og så er de ganske diskrete av seg, fremhever plantene uten å synes :-)

Røsslyng sa...

Enig med deg, det er røft og tøft! :)
...men så var det det med å overbevise min bedre halvdel om at det ikke er noe skrot men tvert i mot er anvendelig, nødvendig, flott og at det SKAL ruste ;)

Line Cathrin sa...

Røsslyng du får vise gemalen din bilder av armeringsjern i haven da, de tkan jo hjelpe det. Synes de er så supre, kan liksom ikke få nok og det er en morsom utfordring å finne nye bruksmåter.

Nina i Paradiset sa...

Spennende med sånne "lettvegger"!
Og vi har da ikke så mye imot disse klatrerner.....
Må vel finne frem noe whitesprite og hoppe i dusjen her. Jeg ser ikke helt bra ut, eller å ha fått mer maling på megg enn på huset! ;)
Så får jeg håpe at lukta av syrinen vil overdøve den fra malingsfjerneren!
Kos dere i mårra!

anne - moseplassen sa...

hehe, mannen rynker nok litt på nesen når jeg snakker varmt om armeringsnett... men, jeg får nok vilja mi tenker jeg, og da kommer han sikkert til å synes det blir fint ;) (han er så sabla ordentlig av seg, at han nok ikke helt forstår at det kan bli fint)

Landliv sa...

Jeg sikler etter å kjøpe flere clematis og har da ikke armeringsnett men noe pilstativ å klatre i. Men den armeringen skal jeg benytte meg av til en portal tror jeg... kan vel bli bra det også? Er så spent på om de mindre herdige overvintrer når den tid kommer, hvis ikke får jeg kose meg med dem i sommer. Og så har jeg lagt litt "lure"-isopor i bunnen. Håper det er smart... har ikke sett det noe sted så jeg vet ikke. (Bor på 625 moh)