fredag 22. mai 2009

Gammelt levende og vakkert

I dag har jeg vært å nolet til meg no småtteri hos containergirl på Stjørdal. (link i lenke lista mi)Snakk om skattekiste. Jeg elsker den butikken allerede enda jeg bare har vært der en par ganger.
Gemalen var også med, hinkende på to krykker. Lei av å sitte rolig, kan jo forsåvidt skjønne det. Men jeg trodde ærlig talt ikke at menn kunne få "liggesår" av å slange se i tv sofaen i dagesvis. ;-)

Nuvel han med krykker og en butikk med alskens greier overalt, han hadde ikke vært inne i butikken i mange sekundene før han fastlo at dette var ikke plassen for en krykkemann.=)
Likefullt er han kjekk å ha med. Han fant noe som jeg ikke så. Nemlig noe vi har snakket om at vi ønsker oss. En kasserolle med kran til å sette på vedovnen på hytta. Kjekke greier, da har vi tilgang til varmt vann nesten hele tiden. Storfornøyd med det funnet.
Det var det eneste funnet som gemalen kan gå god for som praktisk, resten var kjærring diller.

Jeg fant en trekasse bekledd med sink. Ah! Plantekasse tenkte jeg når jeg så den, vips så var den min, så fant jeg en fin shabby pidestall i hvitt, den blir fin i drivhuset tenker jeg.
Så ble det med enda en hekladuk begynner å bli mange av dem hehe.
Forrige uke var jeg der også. og da kom jeg hjem med blandt annet en neverkurv. Dilla litt med noe av det i kveld, plutselig sto det planter i både kassa og kurva, noe nips og naps,stæsj og pynt kom frem.
Det var moro, har ikke blitt mye sånn dalling på meg i vinter.
Nå er bildene dobbelt så store enn før. Klikk på bildene som får du dem opp i full størrelse.
Når jeg begynner å dille og stæsje slik og tar frem kameraet etterpå blir det som regel bilder fra alle mulige vinkler så her er et bildeskred. =)

Skjeene har jeg funnet her i jorda. Boksen/kassen de ligger i fant vi under kjøkkengulvet i gamlehuset når vi la nytt gulv for flere år siden. Siden da har den blitt brukt til ymse dekorering.Denne grenen har bodd ved dammen min i flere år. Nå mangler den dam å pynte opp så da får de gjøre nytten på andre vis.Jeg elsker gammle ting, som i noens øyne halvråttent treverk, drivvved er jeg også helt hekta på.


Noe har så mye sjel i seg at det er vakkert selv om det i manges øyne er bare skrapet. Akkurat slike ting kan nesten få meg til å grine av takknemlighet for at det er så vakkert. Derav anglofilien min også vil jeg tro.
Nytt appelerer ikke så mye til meg. Gammelt noe som har historie, noe som har sjel. Det lever. Det er vakkert.

9 kommentarer:

Red Hobbitt sa...

Du har jammen sans for detaljer. Det er så artig å følge med bloggen din, fine bilder og god tekst. God helg til deg og dine!

Villrose sa...

Utrolig, den "skattkista"...
Og kurven, bare lekker!

Alt godt sa...

Lekkert! Jammen får du til mykje fint. -Og så ei Gunda til! :D

anne - moseplassen sa...

Nydelige ting du har fanget hos Gunda, og lekkert dandert! Veldig innspirerende som vanlig :D

Pusepilde sa...

Vakkert, vakkert!
Sukk..

Ninni sa...

Er så enig med deg! Gamle ting har sjel og historie, nye er mer døde og innholdsløse. Så flott stilleben du har laget med den gamle beplantete kisten og den flotte roten. Den var knallfin! Du har virkelig fantasi og kreativiteten i orden! Veldig moro å se alt du skaper :)

Kristine sa...

Så flink du er å ta bilder da ;)
Jeg og elsker å ta turen til Containergirl på Stjørdal - heldigvis er min bedre halvdel glad i å kikke og tusler gjerne rundt til jeg er ferdig! hehe..

Ha en fin, fin søndag!!

Line Cathrin sa...

Gundas butikk er en ren inspirasjon.
Det er lett å lage noe når man finner så fine rustikke ting og når man dessuten har en par hundre planter stående på vent i krukker åkke som. =))
Tusen takk!

Anonym sa...

Du er eminent til, at dekorere og kræse for detaljerne Line Cathrin :-)
Knus HelleF