fredag 24. juli 2009

Den som sover synder ikke

Midt  på natta  og  jeg er PLING!!  våken.
hm….

Nå ja tro fantisk at det eneste  jeg synder  mot er puta mi.


Energien er på topp og det har den vært en ukes tid. Deilig å få gjort en lass med utsatte ting, men søren jeg  klarer jo ikke  å sitte stille  på kveldene engang. Ute  i haven på dagtid, ramler  inn døra  i ni -halv ti tida  på kvelden, deretter begynner  jeg  å male alskens. Så må jeg  få ungene til sengs. Så er det endelig stille  i huset deretter bruker jeg  noen timer på å lande før jeg endelig sovner.
Gudskjelov det er sommerferie sier jeg  bare.

I dag har  jeg begynt noe som jeg  har gruet meg til kjempelenge.
Jeg har begynt  å grave bed på gårdsplassen. Hardt sammenpresset  masse som må skrapes  opp, så soldes for stein, for så å ta  vare  på sanda.
Dagens resultat er to kvadratmeter og da  har  jeg holdt på i fem timer.
Jeg tolmodig? nei dessverre, bare standhaftig og i form.

Hjortetakken er omsider planta, den har frem til nå bodd  i en stor krukke. Jeg  har kost meg  med  å finne frem planter som skal bo I bedet. Deilig  å bare gå å plukke planter fra  overfyllte bed. Bare velge DEN vil jeg  ha, og den passer sammen med den osv.. Og det er helt gratis. Kult =D

 

IMG_2245

 

Denne vakre skjønnehten har tålt flyttingen godt. The pink lady. Hun blomstrer. Jeg  klipte  henne  meget  kraftig ned og det ser ut til at det har hun likt. Blir bedre forgrening  på det viset også. Dessuten plantet  jeg henne dypere enn hva  hun sto før så jeg tror ettersom hun blomstrer allerede  i år at  hun blir flott til neste  år. Dog hun står som vi trøndere sier ufanshle til så hun må flyttes. Men den flyttinga vil være atskillig kjappere, opp og ned  på nada tid.

 

IMG_2375

 

Lammeøre som ikke blomstrer er en ny yndling. Fikk opprinnelig  noen nusselige avleggere fra Embla som nå  etter å ha blitt flytta til leirjord  omsider trives. Litt  merkelig i grunn fordi Lammeører  er en av de plantene som tåler litt tørke. Vel uansett  mye vil ha  mere av denne  her. Så denne må jeg  på jakt etter. En utmerket kantplante.

 

P8170253

 

Rosen Falstaff  hadde  i gamlehaven selskap av en yndig Hjortetrøst, Husker  ikke  hvilken en det er. Navn taes  i mot med glede.

Uansett den er en av  mine favorittstauder, problemet  mitt  nå er at jeg vet  ikke  hvor  jeg  har gjort av den. Men oppgravd det er den.

Til sist et lite stemningsbilde. Kanskje  jeg blir i stemning til å legge  meg  nå.  Kanskje blir det en fornøyelse for morgenfuglene å se på til morgenkaffen? Jeg sover antagelig da.;-)

IMG_2253

 

Nighty night!8 kommentarer:

Iris sa...

Nydelig bilde det siste der. Roser i vann er flott!

Anonym sa...

Som hageeier på første året har jeg problemer med å klippe å ta inn.. er litt redd for å se at blomstrene blir "vekk"!!! men når jeg ser her hvor frodig det kan bli etter noen år, tror jeg jammen at jeg stikker ut med saksa;o)))

Nydelig stemningbilde!!!

God helg...

Anonym sa...

Randi M. er den "anonyme" som skriver følgende: Veeeldig sannsynlig at jeg tar meg en tur til Stjørdal om ei stund. Da hadde det vært veldig trivelig å få ta en titt på hagen og å få hilst på deg, førkja.

A-mora sa...

Så fin hage du har.
Jeg skal gjøre om på to bedd og da skal jeg ha (eselørene?)mm, het de de??I bakhodet. De var bare nydelig.

Klem

Line Cathrin sa...

Randi M du er hjertelig velkommen. Du kan nå meg ved å sende en mail til linecaehotmail.com

Nina i Paradiset sa...

Liker så godt bildene dine!!
Har sett den hjortetrøsten før.... kan det være den som heter Euphatorium cannabicum eller noe i den duren....?
Eller er gubben sendt til byen for å kjøpe coop cockies (bla.) så jeg er hjemme alene.
Nudge meg om du er på MSN da....!

GundaM sa...

Så trivelig stikke inn hit og se alle disse vakre bildeene! og nå stikker ejg in i din interiørblogg!!!

Landliv sa...

Så fint det tåler flytting. Jeg fikk tak i 6 lammeører nylig - ble fascinert av dem etter et besøk hos Fredholm i fjor. Men man bør vel fjerne knoppene så bladverket skal holde seg.

Og du, den gravingen: Lei en minigraver!!