søndag 2. august 2009

Moldvarp med vroom?

Klokken to parkerte vi gravemaskinen. Da hadde vi gravd alt som kunne graves maskinelt. Etter det har jeg jobbet som en tulling. Jeg har samlet stein og lagt rundt noen av bedene slik at  jeg lettere ser de og holder oversikten bedre. Samt at det jo er oppløftende, det ser straks bedre ut.

Jeg er brun som en moldvarp og vroomen har vært  i gang  i hele helga, men nå er  jeg jaggu sliten å ja.

Etter det begynte jeg  å solde jorda  i det store bedet. Det lå igjen mye løs masse der så grusen måtte bort. Etter det har jeg lagt på et lag gjenbruksjord og soldet noen trillebårer med grus fra haugene.

Haugene  ja. Det er ikke smårusk hauger vi har her nå. Og alt skal soldes.

Noen ganger har jeg lyst til å denge meg selv i huet for alle mine påfunn. Dette er for øyeblikket et av dem. Men det koster å få kjørt bort masse og det  koster å kjøpe masse så det er penger spart.

Endatil midt i det hele i en kaffepause sitter jeg og kikker  på bedene  som eksisterer. Hvorpå jeg får enda en lys  ide. Sukk!

Nuvel men den er logisk jeg har bare ikke tenkt så langt.

Jeg  har  lurt på hva slags farver jeg skal ha  ute i damhaven, samtidig så har  jeg irritert meg  over hyllen som står med røde bær og dominerer den hvite haven, samtidig som jeg  knappest nok ser exoticaplantene mine fordi de er nedenfor huset.

Løsningen ble  logisk, den hvite haven skal bli i damhaven og exoticahaven skal flyttes til der den hvite haven nå er.

Den hvite haven/damhaven vil også få påfyll av lyse pasteller.

Ingen liten operasjon det heller, men med tanke på at  jeg stadig vekk har svært mange planter å hente i den gamlehaven så må jeg ta det også med  i betraktning.

Så det er bare å jobbe på som en tulling. Og  motløs det vet jeg at jeg kommer til å bli for det tar en evighet å solde full en trillebår med jord. Så skal det deretter kjøres til bedet, så skal det jordforbedres så kan jeg  plante. Etter det  igjen er det hele damhaven som trenger å formes.

Jeg blir ikke arbeidsledig  med det første nei.

Nuvel sådan er ståa akkurat  nå. I går morges var det bare  gårdsplass her. Haugene  med masse som vi har fjernet kan sees i bakgrunnen.

IMG_2272

 

I gang  med soldinga.

IMG_2270

IMG_2271

 

Noen timer senere.

IMG_2282

 

Der den store haugen ligger til høyre  på bildet kommer en sitteplass.

Det er bed på hver side av  plassen ,massen måtte gjøres av en eller annen plass i nærheten av bedene uten at jeg må springe tulling  med denne massen også. Det blir nok tungt arbeide dette her, så derfor la vi det like greit på sitteplassen. Først  må jeg grunnsolde før jeg  kan begynne å solde jorda fra haugene  og lempe det ned  i gropene. Ting tar tid.

IMG_2280

 

På bunkerstaket skal det bli kjøkkenhave i oppmurte  kasser.

Damhaven kan sees  i bakkant.

IMG_2287

 

Her kommer det armeringsvegg med port inn til haven.

IMG_2288

 

Siste.

Jeg  har tre viktige ting  på ønskelista mi nå.

Midt i det store bedet vil jeg  ha en Magnolia Sieblodii.I bedet nærmest på bildet vil jeg ha en sølvbusk Eleganus midt i, og midt  i det borteste en fiolett Buddleja 

IMG_2289

Nå skal jeg vegetere resten av  kvelden. Basta!!!

Tudelu!10 kommentarer:

Mariann S sa...

Oj oj, her er det masse godt arbeid for deg Lineca :)
Men du er kejmpeflink :)
Gleder meg til å følge med å sjå kor fint det blir.
God natt til deg :)

Ninni sa...

Her kommer det til å bli rålekkert :) Skal si du er en flittig liten arbeidsmaur, maken til fart dette går unna med! Tenk deg den dagen du kan sette den på terrassen og nyte det frodige synet av alt du har utrettet!

Anonym sa...

Vær klar over at når du planter en sølvbusk i et bedkommer du implisitt til å ta på deg luking av rotskudd inntil 3m unna busken... Dessverre. For de er skikkelig lekre og lukter deilig om våren.

Line Cathrin sa...

Takk for tipset smgj. Da fdår jeg gjerde den inn på noe vis da.
Jeg har vel så mye å gjøre at jeg er litt overveldet faktisk.

merethe sa...

Jeg må si jeg er imponert over ditt pågansmot. Så mye arbeid i vente,men det kommer til å bli flott. Du er utrolig flink til å få det til. :) følger med...

TurboLotte sa...

Gudddameg sier jeg bare. Knalltøft dette her!! Yes-yes!

Trine sa...

Ja arbeidslyst og innsats mangler du i hvert fall ikke :-) Dette kommer helt sikkert til å bli kjempelekkert, men husk at rom ble ikke bygget på en helg ;-) Bruk litt tid og ikke slit deg ut.

GundaM sa...

Å herligheten som du står på, og frykter du vil få en fryktelig nedtur når du ser hagen min...som egentlig bare er en plen ;) Hihi

men du, hvor skal man parkere her no da...? HÆ?

Kos deg videre, men husk ta deg pauser innimellom, men du dæken dette blir bra!

Nina i Paradiset sa...

Spennende!!
Kan ikke si at jeg misunner deg det der sile-arbeidet, men hva gjør man ikke for å spare noen kroner.... (jeg tigger jo plenklipp av naboen!)
Størrelsen på beddene ser bra ut, og også inndelingen. Gleder meg til å se mer, og elsker oversiktsbilder!

Klem

ASSA sa...

Jøss! Her går det i wroomfart, man må være innom med jevne mellomrom ellers kjenner man seg ikke igjen i hagen din ;oD