tirsdag 1. september 2009

Det skal nok gå bra lille venn

Har vært  litt stille  i det siste  jeg. De første dagene  etter forumstreffet sov jeg. Helt kaputski.

På Torsdag forsvant den ene katten vår Timini. Fredag morgen dukket han opp med skrubbsår på tre ben, derav var  et helt forkrøplet.  Veterinæren fant ingen brudd og skrev ut resept på smertestillende og penicilin.

Fredag kveld revnet huden på benet som var helt bøyd sammen. Gemalen på hytta med  lommeboka. Alt jeg kunne gjøre var å vente. Renset godt og  la på bandasje på såret. Katten gjorde seg ingeting av det. Han bare så på at jeg gjorde det. Noe sa meg at følelsen i foten var borte. =(

Såret ble verre og til slutt på Søndag kveld tilsvarte det det samme som at vi ville  ha vært helt hudløs på hele leggen.

Mandag morgen bars det rett til veterinæren.Foten kunne  ikke reddes det var avlivning eller amputasjon å velge  mellom.

Etter at vi flyttet hit har vi mistet to katter. Det var uaktuelt å miste en til som kunne reddes.

Operasjonen gikk fint.

Timini er en tøffing og en friskus så jeg tenker  han vil klare seg godt som trebent bandit. Hadde  han hatt en annen personlighet enn hva  han har  hadde ikke valget vært så enkelt.

Han har smertestillende  og såret ser rent og  pent  ut. Kragen vil han ikke vite  noe av så etter råd fra veterinær  har  jeg tredd en bit av en strømpebukse utenpå. Det er  jo lett å forstå det er  mere behagelig enn en plastikk krage.

Vi skal nå bygge  katteløpegård.  Det er til å gremmes av, får  lyst til å dunke  huet i veggen hardt fordi ideen ikke har slått meg før. =((

Er det noen der ute som har kattegård og  har noen tips og råd å komme  med  så blir  jeg takknemlig for det.

En ny oprerert pus  i går kveld. Han sov ganske så godt da. Han er  i mere vigør i dag men har vett til å holde kattekurva. Men smilet  i øyene  er atter igjen på plass. =))

 

IMG_3113


12 kommentarer:

Ninni sa...

Å kjære deg, så vond uke du har hatt. Stakkar liten pus og stakkar deg. Har så inderlig vondt av dere. Du må ha vært fra deg av bekyrming for den lille. Det var høyst merkelig at dyrlegen ikke fant noe da han undersøkte benet første gangen. En så alvorlig skade må da merkes.

Så godt pusene har det hos deg :) Håper Timini kommer seg fort og raskt venner seg til sin nye trebente tilværelse. Godt at han har fått smil i øynene igjen! Han forstår nok at du har hjulpet ham tilbake til livet.

Linda sa...

Huff og huff, stakkars pus og stakkars deg!
Jeg skjønner at du er en katteelsker og en god og ansvarsfull katteeier!
Slikt står det respekt av!
Det er ikke alle som hadde tatt ditt valg...desverre.
Det er underlig hvor godt disse firbente dyrene klarer seg med en fot forlite.
Din katt får sansynligvis et godt liv selv om den mangler en fot.
Håper katten snart er på føttene igjen!

God bedring til din herlige lill pus!
Og en flott dag til deg!
Klem til dere begge.

Line Cathrin sa...

Tusen takk. Ordnene varmer godt og det behøves ja. Den siste uken har ikke vært særlig god nei. =(
Det er et vanskelig valg. Det koster forferdelig mye. I alle fall for oss. 5000 kroner poff vekk. Men koseklumpen min er her fremdeles og det teller mer enn 5000 kroner gitt.
Vi skal orne oss med forsikring mot veterinærutgifter nå. Det er praktisk. Med mindre de blir syke så vil de bli godt beskyttet i løpegården fra mekaniske skader. Det hjelper. Og vi kan sove trygt om natten og vite de er trygge.

Anonym sa...

Stakkar deg og stakkar liten pusekatt. Man blir så utrolig glad i disse små firbeinte pelsdottene.

Det er når jeg leser sånt noe som dette at jeg er glad for at jeg bor litt utenfor allfarvei - sjansene er litt bedre for å berge når det er få og langt mellom bilene. (når det er sagt, så kan man aldri gardere seg helt - vi har både grevling og rev i nærheten - men det har gått bra så langt - bank i bordet - sikkert ved hjelp av fri tilgang inn (katteluke) og masse trær på eiendommen og i nabolaget - for å klatre, kan hun! Far har måttet ta stigen noen ganger for å hjelpe henne ned om vinteren når det er snø på stammen - men det er nå betryggende å vite at hun vet å passe seg)

GundaM sa...

Neimen stakkars pusen da! Og 5 tusen er masse penger emn hva gjør en ikke for disse vesenene...

Tenkte masse på dere igår, men jeg fikk nå trimma da innimellom kampene. På`n igjen ikveld...Phu

Anne på Moseplassen sa...

så fryktelig å høre at enda en av kattene har skadet seg, stor klem sendes oppover.

Anngående kattegård, noen ideer:
Lurt å ha kattegården inntil huset så kattene kan gå inn og ut selv gjennom vindu eller katteluke i vegg.

Har du en plass ved/nær veggen som du kunne tenke deg en uteplass med pergola? Hva med å lage en pergola som så nettes inn og får en dør ut i hagen. Da får kattene stor uteplass, og dere kan være sammen med de ute, og du kan ha klatrevekster på nettet :)

Anonym sa...

Å lille vakre kosepus!
Du har helt rett 5000,- er mange penger men når det gjelder livet så betaler vi det lett.
Har ingen gode tips til kattegård. Har tenkt på en slik selv men vet ikke helt hvordan jeg skal løse det. Gamlepusen vår går ut litt på dagtid ( kastrert hann på 8 år, ganske bedagelig anlagt) Har mistet to ( truffet av bil, første døde momentant og neste pleiet vi og vetrinær i en måned før vi måtte gi slipp). For to uker siden hev noen fra seg et lite nøste i hagen vår og hun er blitt holdt inne siden..
Masse kos til pusen og lykke til med byggingen av kattegården. Håper du blogger den så jeg kan snappe opp tips...

Anonym sa...

Hvor i herrens navn har den vært som har fått slike skader???? stakkars pus og stakkars deg!!!! å ha kjæledyr er mange ganger tøft.. det blir som med barn.. man kan bli fra seg av redsel mange ganger.. vi bor jo på en gård og Rocky har gått løs hele tiden. Men i de siste har han begynt å ta stadig lengere turer. For ett par dager siden stod han klemt opp i et hjørne i fjøset til naboene.. kyrne hadde sperret inngangen og han var vettskremt.. men pokker til pass for ham.. bonden var forbannet for han skremte dyrene.
nei.. det er ikke så enkelt å ha dyr..

ellers er jeg stadig dypt begravd i bunker med regnskap..¤#&%¤.. hagen.. vel.. ser ikke ut som en hage lenger.. jeg har gitt opp!!! neste år blir det krukker.. har rett og slett ikke tid.. skal flytte rosenbuskene til en plass nærmere huset.. så får resten bare gro igjen..

Fremover er jeg å finne på interiørbloggen.. kikk innom der en gang i blandt:o))

Håper det går bra med pus fremover og at matmor også har det bra:o))

Klem til dokker begge to:o))

Pusepilde sa...

Neimen, stakkars dere!

Timini kommer nok til å klare seg bra.
Og forsikring er veldig lurt, sier jeg som ikke har knødd meg til å ordne det på mine to, enda jeg sverget når jeg mistet gammelpus(han ble forøvrig etterhvert ganske kostbar siden vi ikke hadde forsikret han..) før jul at nestemann skulle forsikres.

TurboLotte sa...

Åhhhhh, stakkars liten!!! Næmmen ååhhh.

Men du, på www.katteprat.no er det mange som kan hjelpe anng tips og råd. Også med katteløpegård. Mange som har bygd det der.

Et flott forum, slik som hagegal bare med katter. (lillegrå er meg, der inne ) BMY er min søster. Bare som tips. :-)

Line Cathrin sa...

Takk for tipset om forumet Charlotte. Det kommer til å b li brukt ja. Har kikket på mange sukk og akk! Så fine katter. Får jo lyst på enda en til jo. Fnis!
Men det må vente gitt.
Det går teålelig godt med Timini.
Oerasjons såret er meget pent og han lar det være i fred. Vi har tredd en bit strømpebukse over såret og det fungerer mye bedre enn å ha på krage da ble han så vill at han begynte å blø. Da er noe av vitsen borte gitt.
Baklabbemne har store sår som stelles og vaskes flere ganger pr dag.
Savner en salv å ha på en som kan brukes på åpne sår det ville ha beskyttet han bedre og bandasjen ville ikke satt seg fast.

Therese sa...

Føler så med deg.
Katten vår (en liten jentepus) ble operert i går formiddag og nå er hun en fot mindre.Hun ligger for det meste i sofaen sammen med oss,og eg har ikke hjerte til å la henne sove alene så eg har sotte våken med henne i natt.Hvordan oppførte katten deres seg andre dag etter oprasjonen?Det er vel normalt at de ser litt sløv ut og på en måte drømmer seg bort :) Min har funnet en spesiell plass på sofa puten som er så spennende :) Håper pusen din er blitt bra og er frisk og god :) :)