torsdag 29. juli 2010

Så gjør vi så når vi lager en dam del 5

Det  har gått  noen dager siden siste  innlegg nå. Forrige uke  pissregnet det i 4 dager. Jeg  krøp inomhus og  pusset  opp badet  i stedet for å leke med sølekaker ute i hagen. På Lørdag samlet jeg en del mose, gamle  mosegrodde stokker og stener i skogen vår på hytta. Det har jeg nå fått dandert rundt dammen. Det går  med  utrolige mengder med mose til dette her. Intil plantene er så store at de dekker litt selv er mose  kjempeviktig. Det finnes  noe å få kjøpt fo  å dekke kantene også. En plastduk som er dekket med grå sand. Det er ikke alle dog som fører dette har jeg sett. Men likevel det er  kjekt  å vite om hvis man ikke har tilgang på mose slik jeg  har. Dammen er enda  ikke ferdig. Jeg  har annet  jeg må gjøre i hagen også. Luke, klippe hekk, plante osv.. I går var det veldig varmt så dagen gikk med til trimming av en heller løssluppen hekk. Det det er jo det som er så flott med hage. Varierte oppgaver. Blir en oppgave kjedelig så kan man gå fra den og ta tak i noe nytt  i stedet.
I går kveld tok jeg en del bilder i andre deler av hagen, for det er litt som skjer i bedene der og. Det  kommer i et  annet  innlegg.


En av de større mosegrodde stokkene jeg dro med meg hjem har blitt til kant. Jeg diskuterer med meg selv om jeg skal ha grus i området eller plen. Heller mest til det første fordi da vil alle stenene skli bedre inn. Stien går bak stien. Bedene er litt  i kaos for  jeg holder  på å flytte  planter  nå. Den rosa Verbascumen flyttet dit  i fjor, dog  jeg trodde den var hvit. Verbascumer  har pælerøtter og  liker meget dårlig  å flytte så den får stå inntil videre.


En annen stokk havnet  nede  i dammen.


Oversiktsbilde.


Den lille dammen begynner å bli til noe  nå. Mose og stener er fantastiske partnere, piffet opp med noen få velvalgte ganske grafiske planter er det lite som skal til før det ser ut * hage. =)
Den gule japanske lønnen speiler seg i dammen. Den er så utrolig vakker så jeg vil ikke at den skal forsvinne  i et bed, men heller få stå og være stjernen over alle stjerner ved den lille dammen.


Solen skinner og denne damen som hadde en litt slappfisk dag  i går. Kun hekkklipping og bollebakst har en hage som roper. Ungene har ligget meget godt  på latsida de siste dagene også så jeg tenker det er på tide med en ny raptus i skråningen. Luke ugress kan de nemlig  mot en is eller to. ,-)

Ha en flott dag!

I am using a lot  of moss and stones from our  own forrest. I am very thankful for this  because  it enables  me to make a  million dollar looking  pond  in no time. Allthough it still takes time.Every plant and stone  have to be considered  many times  before it put  it  in situ.
It's  been a while since last  update. Last week it  poured down so i did a  makeover  of our bathroom instead. Yesterday was so hot I got a bit  lazy, but today I think I have to turn on the wrooom again and get things going. The kids  have  had some quite lazy days to. Got to trim them a bit. hehe... Weeding they can do. Just have to bribe them with a icecream or  ten. ;-)

Have a wonderful day!

13 kommentarer:

Trine sa...

Dette blir "bærre lækkert" :-) Mosen gjør at det allerede ser ut som om dammen har ligget der i flere år.

TurboLotte sa...

Jaaaaaa!!! Dødsfint!
Jeg må fylle på med mose i min dam ser jeg.
Den har en tendens til å ramle nedi der.
Gøy å følge utviklingen hos deg.

anne - moseplassen sa...

Gørrlekkert, rett og slett :)
Fine sammenplantninger, naturligvis.

Anita sa...

du må vera ei veldig aktiv og effektiv dame

Villrose sa...

Såå stilig med mose! Og den stokken minner nesten om en krokodille..

Tove sa...

Sånn som du ordner og planter, så ser det snart ut som en veletablert dam. Dyktig dame :-) Det blir knallfint!

Helen sa...

Imponerende damprosjekt. Det ser jo ut som den har vært der i mange år.

Marit sa...

Kjempefin dam du har laget!

krepsemor sa...

Litt av en jobb du/dere har hatt med dammen, og jammen ble den lekker! Som de skriver over her, så ser det ut som den har vært der allerede en lang stund! Utrolig flott med mose og gamle trestokker! Gratulerer, Lineca!

Nora sa...

Dette blir fint. Flott at du gir litt gode "bygge-dam-tips" også. Dam har jeg veldig lyst på også så da er det fint med info fra en som vet hvordan man gjör!

smgj sa...

Ser rett og slett jævlig bra ut - som en trønder sier det. (Hater blogger i dag - den vil ikke ta IDen min!)

Linnemi sa...

Lekkert! :)

Blogger sa...

QUANTUM BINARY SIGNALS

Professional trading signals sent to your mobile phone every day.

Follow our signals today & profit up to 270% per day.