onsdag 7. juli 2010

Stor oppdatering

Det blir  litt  lenge  i mellom innleggene mine men det har sine god grunner, som dere nok snart forstår.
Jeg får bare hoppe i det.
Kjøkkenhagen er gravd ferdig så langt som det går å få den ferdig  i år tror jeg. Jordbær, luftløk, Dill,sukkererter,gulerot mm. er omsider i jorden. Vi har planert ut de store haugene med masse vi gravde ut fra gårdsplassen i fjor. Det gjenstår å male kassene. Det skal etterhvert bygges kasser som er mere passende med arealets form men forløbig blir det noen pallekarmer. Disse skal jeg male svarte. Det var mye tungt arbeide å planere dette så det har tatt sin tid. Vi mangler stadig trapp opp hit så adkomsten til hovedhagen på denne siden av huset er noe bratt for øyeblikket.I mellom de to kassene skal det bli trapp ned. Jeg vurderer sterkt en ny armeringsvegg  med  portal her  og, på hver side av trappen.
Oppe på vollkanten vokser  nå sukkererter. Hagen er blitt beskyttet  med Revira jeg håper det virkelig fungerer slik jeg  har hørt fra gode kilder  på hagegal. Det er ikke mange dagene siden jeg  jagde et rådyr  fra  nettopp dette stedet.
 Hagen vokser  nå så jeg ser det. Dessverre  ikke  bare  plantene. Her  er litt av det  jeg  kjemper  med.


 Dette er nede  i dammen. Jeg venter stadig  på pakkene fra Tropex. Skulle sendes Torsdag forrige  uke.Jeg  har  ikke hørt et eneste  ord.Hmmppff.

Slik er  hele vollen. Jeg  planter og  luker  samtidig. Størstemann har  hjulpet meg litt  i skråningen ned  mot veien men det er stadig vekk som en dråpe vann i havet  å regne  omtrent.
Her er  oversiktbilde over damhullet. Om noen dager så er det vann og fine  planter  her forhåpentligvis. Katteluftegården skal ligge  helt for enden bakerst der.


De fleste  plantene står  og venter i den gamle hvite  hagen. Store beist. Men godt med vanning  og  litt  oppstøtting på en overskyet dag tenker jeg de fikser den flyttesjauen.

Dette bedet ble anlagt sent  i fjor. Jeg har siden bildet ble tatt fått  luket  unna  enda  mere  her. Verste ugresset på vollen er Hestehov. Tyter  opp overalt men er  heldigvis  lette  å dra opp.Det er  ikke  bare elendighet  der da. Kanksje  noen vet navnet  på denne  fine Geraniumen kanskje.Lett anstrøk av lilla  på noen kronblader.  Tviler  på at det er splish splash for den har  jeg  ikke så vidt  jeg vet, dessuten i hvertfall ikke to planter som jeg  har av denne.
Gresset foran er silkebygg.


Bare for  å illustrere for mye  overgartneren er  ute på galeien i år. Tulipan blomstring  i Juli.Litt  hygge er det  her  oppe da. De gamle hagemøblene  har flyttet  hit  ut fordi jeg  var så heldig  å få to store fine sett gratis  forleden.Kjekt  ja. Skal ha Thuja  hekk på kanten  hele veien rundt  toppen av vollen, både for  å markere, lune av  og hindre  litt  lyd fra veien.De  nye  hagemøblene ser slik ut. De trenger stell dog.  De skal bli hvite i treverket  i hvert fall.Som dere ser så begynner det  å ligne  noe  her  nå. Gudskjelov for det. Det er  mye  å gjøre  her før første  helga  i September. ;-)
Så blir  jeg vel arrestert  nå hvis  jeg  ikke viser fra  noen oversiktsbilder  nå. Jeg  har  ikke bare blitt  hintet til om det  men beordret fra flere hold. Kan'ke skjønne det LOL! =))

Dette er tatt for en uke siden når  jeg  hadde rydda så mye.  Normalt sett slenger det jordsekker og  hageutstyr  og fulle eller tomme potter veggimellom her for tiden. Ting  i transit som et  meget klokt hode sa til meg  i fjor  når  jeg  var  midt  i tusenplanter-plantingen.Nå har det vokst godt siden forrige  uke. Det blomstrer en del her nå. Akeleien og Geraniumene dominerer hagen hos  meg som hos alle andre for tiden.

Dette er dog  kun 1/5 del av  hagen. Jeg  har  mye større  hage  nå enn når  jeg bodde  i Hommelvika. Noe jeg selvsagt  ikke er så veldig  lei meg for gitt hehe..=))


Jeg  har så "små" skogskjegger =)) De sto her selvsagt fra før.Jeg  flyttet IKKE med  meg dem.Makan på galskap da.

Sambucus 'Black lace' og Artemisia ludoviciana 'Valerie Finnis' tror jeg blir et  stort blikkfang  etterhvert. Black and white typ beplanting. På Obelisken er Clematis 'Niobe' og staudeerteblomst plantet.Geranium 'Calligrapher, Bistorta og Allium roseum står flott sammen. Underbeplantingen er sen i år.Geranium sanguineum.

Et trekløver fra Exoticahagen.


Samme malurt som tidligere nevnt, Euphorbia og Ligularia og snurten av en Daglilje.

Blodhassel og Geranoum 'Samobor'.Dette får bli siste bildet  i dag på denne bloggen. Jeg skal hive inn litt fristelser til interiørbloggerne  på den andre bloggen min og.
På Flickr albumet  mitt  ligger det 83 nye bilder av hummer og  kanari. Så om du er ekstremt  nysgjerrig så får du snuse  litt rundt der.Flickr albumet mitt.  Her er det godt vær så jeg skal ut  i damhagen og dra  opp enda  mere  ugress og lage noen meter til med bed.

14 kommentarer:

Mokki sa...

Tulipaner i juli, ja. Hos meg ser det ut som vi er på 7 juni i stedet for juli - har ikke sett maken til at det er treigt å komme i gang! Ikke noe rart forsåvidt for jeg har også helst ville pakke meg ned og ikke vise meg utendørs i det kalde og sure været vi har hatt.

Lene fra Lillehammer sa...

Nydelig-nydelig. Her kommer det bare til å bli bedre og bedre ser jeg. Men du, du sier du skal male de mørke tremøblene hvite. Har noe lignende selv jeg har vurdert frem og tilbake om de skal kastes da jeg ikke er så veldig glad i mørk-brune utemøbler lenger. Men har du erfaring fra tidligere å male slikt? Evn. hva slags maling bruker du da?
Ønsker deg en fortsatt trivelig hagesesong fremover!

anne - moseplassen sa...

så kjekt å få se så mye av hagen din nå Lineca :D Du har jo virkelig fått gjort mye på den tiden du har hatt hagen, godt jobba, og fortsatt masse herlige prosjekter igjen ;) Gleder meg til å se dammen da, det må jo bli bra, men du skal kanskje ikke grave den om like mange ganger som den gamle? ;)

Silkebygget jeg fikk fra deg for noen år siden står og blomstrer her i hagen nå, nydelig i vinden :)

Lineca sa...

nne.Nei det skal vi ikke nei.Denne dammen blir meget stor så det er overhodet ikke aktuelt. =))

Nei Lene det har jeg ikke. Møblene ser ut som de er lakkert ikke malt,Jeg vet ikke helt hva jeg bør gjør med de enda. Min mormor sier beise fordi hun insisterer på at det bare vil skalle av. Jeg vet nå ikke jeg....

Kathrine sa...

Huiii...Litt av et innlegg du:)
Pust pes...

Lurer litt på ugressplanene dine, for f.eks. hestehov er ikke bare enkelt å luke vekk i ny og ne. De kan bli virkelig ille etter noen år.
Brennesler er ok i hager, de kan du lage flott gjødsel av i mange år. Jeg har en plass i hagen der de får være i fred, og jeg kan ta de og lage gjødsel av:)

Du har virkelig mange spennende prosjekter, og så legger jeg merke til at du har lite plen? Plen er no hærk, om det blir for mye. Nå har vi enda litt for mye av det, men teltplass og ungenes Badmintonplass må vi ha enda.

Men hva er katteluftegården? Har du innekatter?

Skal si du er effektiv, imponerende!

:-)

Lineca sa...

Kathrine kattene er egentlig ikke det nei, men vi har mistet to katter til trafikken her siden vi flyttet hit og har ikke lyst til å miste flere.Derfor bygger vi en luftegård til dem. Med utsikt over dammen.
Å ja jeg har hoven klar.Den er det verste ugresset der oppe definitivt. Jeg tenker om en tre års tid vil jeg ha kontrollen over vollen og ikke omvendt. Jeg napper og luker hver bidige dag så jeg tenker jeg nok skal få has på dem. På vanskeligere steder skulle jeg så gjerne hatt round up fra en bone men det er jo ikke så enkelt å få fatt i.

Jeg er for systemtisk i sammenplantingene mine til at jeg har rom for nesler og anna uhumske greier.Vet de er nyttige på mange måter, men nei takk de skal opp.

Anne kjempe å høre om silkebygget. Blir glad av slikt vettu=))
Den dagen jeg får gjort lite i hagen er det noe rave gæli med meg.Her er det vroom, det var det i 03-04-05-06-07-08-09 sånn er det med den saken. Så da blir det slik i år og =D

Villrose sa...

Ja, du har "litt" å styre med. men bra blir det!

Veldig hyggelig med kommentarer fra deg på bloggen min. Du er en mentor når det gjelder hagedesign og samplanting :-)

Anonym sa...

Malte omtrent maken benk i fjor med vanlig utomhusmaling. Demonterte den først og pusset ned med sandpapir. Den har stått ute i hele vinter og er like fin i dag :-) Anbefales! Flott blogg og kjempejobb du har gjort! -joan

Lineca sa...

Takk for tipset Joan. Har ikke så veeeldig lyst til å demontere de da jeg har ikke bare en men fire slike benker og to tilhørende bord. Tid er det jeg har minst av her før forumstreffet. Plansliperen er historie etter et slipe prosjekt poden holdt på med.
Takk for de veldig fine orda selv Villrose. Varmer og isnpirerer godt.=)

Balke gård sa...

Hei og takk for så kosleig hilsen!!! Slikt varmer, og det er bra for nå regner det bøtter utenfor vinduet mitt....Jeg er litt glad for i motsetning til dge, så dør alt jeg sår:-) For en flott hage og så mye du kan om planter og blomster!!! Imponerende! God sommerkveld fra nattens dronning på Balke;-)

New Dawn sa...

Full fart her ser jeg :-) imponerende. Gleder meg til å se fortsettelsen, Må innrømme at jeg er litt misunnelig på de nydelige samplantingene dine. Jeg er ikke så god på sånt, og det ser ikke ut til at jeg kommer meg med årene heller he he.
Men uansett, jeg kose meg i hagen og det er vel det viktigste :-) Lykke til med ugresset.

Anita sa...

Kan me bytta litt? du sender silkebygg til meg og så sender eg roundop til deg? syns det var kjempespennande å sjå hagen din , eg har eit tun eg prøver å få skikk på, flytta saman for nokre år sidan med ein ungkar som hadde mykje brennesle og fagerfredløs og ikkje noko anna. me ligg i sone 5 (kanskje 6 327moh og veldig kalde vintrar( ned mot 30 - grader) Me driv gard og dyra beiter rundt det heile men har fått til ein uteplass og driv og flyttar fagerfredløsane ned til fjøset. Har for liten tid men tar det litt etter kvart. Tok dessverre ikkje bilete før eg starta men kanskje eg burde tatt nokon no. Lykke til med prosjekta dine

krepsemor sa...

Så flott det blir, Lineca! Jeg kan forstå at du har hatt lite tid til blogginnlegg =) Men så kom her jo et stort nå! Jeg har vært nordover en tur, og kjørte forbi deg på veien! Er det ikke i Hommelvik du bor?
Ønsker deg en fin ferie!

TurboLotte sa...

Ikke dårlig dette her nei!
Og så godt å se at du også har litt ugress..
Den brenneslegreia begynner å bli et stort problem for meg her gitt. Blir jo ikke kvitt de i det hele tatt!