tirsdag 7. september 2010

Snacksy helg

Tiden går veldig fort når man slett ikke har tid, dermed ble det lang tid mellom innleggene  her.
Jeg  har stått på døgnet rundt de siste ukene for å få ferdig haven så godt som det kunne la seg gjøres før forumstreffet. Og det klarte  jeg. Krefter igjen til selve  helgen hadde  jeg også, men i går ble det temmelig mye forkjæling av sofaen i sovende eller våken tilstand gitt. Nå ja pytt med det.
Det er flere  enn meg som trengte hvile nå.  Pusedamer har det med  å finne seg til rette ;-)
Hagen står nesten uanstedig flott her enda til å være så sent som det er nå. Det blomstrer  over det hele. Men jeg  har fylt  i bedene  med mye sommerblomster i år for jeg visste jo hvilken åsgårdsrei som kom til å innta  hagen og da ville  jeg jo at det skulle blomstre.
Nigella damascena er en sommerblomst som er  meget  lett  å så. Det er  bare å strø ut noen frø der du vil ha dem. og vips etter en stund pipler det frem små planter. Hvis de står veldig tett kan det være lurt  å pille  opp noen av dem slik at  hver plante får rom til å vokse. De man tar opp kan man selvsagt sette  ned  på en annen flekk man i ettertid  har funnet  ut er for tom.
Blått  er  knallfint til sølvgrått bladverk og  her har Jomfruen i det grønne som er det  norske  navnet på Nigella fått selskap av lammeøre.


Jeg  har  litt  å føre  i dag. Nærmere bestemt en penn eller  rettere sagt  tastaturet. Et lass  med bilder  har kommet inn fra deltagerne  på forumstreffet. kameraet  mitt valgte selvsagt  å dø på Fredag så da  måtte det bli slik. Jeg  hadde vel egentlig tenkt at denne gang  var jeg  inhabil, i og  med at  jeg  har vært med  å arrangere  hele greia, så da  kunne  jeg  ikke skrive. Det falt ikke  i særlig god jord når  jeg forsøkte å fiske etter en annen pennfører  på Fredag. Så da blir det  min penn i år  og.
Jeg  har  mange særdeles gode blinkskudd og  artige happenings  å berette  om. Jeg  har et hav av bilder å vise frem.
Så hvis du er en av disse unsynlige leserne  mine som sitter  på gjerdekanten og har  lyst til å begynne  med  hage så anbefaler  jeg at dere sporereks melder dere  inn på hagegal.no nå. Nettforum for og med hagegale.
En fantastisk plass  å være.Helt gratis  og  en kjekk plass  å møte  nye  medsammensvorne  i hagegalskapen, nye venner, og  lære en hel masse  om hage. Link tilhagegal er her.

En liten snik kikk i inn i de gales verden.

Her har de inntatt min have.


Jeg  må vel få i gang pennen min tenker  jeg. Håper den er like bra  i slag som munnen var  på planteauksjonen vi hadde på fredag.  Skikkelig snacksy.
For  my english readers:
The norwegian garden freaks forum happened this weekend. i have worked hard for this  over a very long  period. Finally the weekend was  here. We meet up on the botanical garden at Friday, had several visits to different gardens, a presentation, plant auction, good dinners and almost way to much fun. We laughed for 48 hours  non stop. I suspect my belly got a  hint  of sixpacks going  on now. I have since Sunday when it ended moore or less  been in a coma.Cuddeling the sofa moore than anything. But the exhausting preperations and  buzy weekend was so well worth it. We had a  hell of a good time.
Picture  of my kitty speaks for itself  I think.
Blue  plant that I showed  is Nigella damascena very easy to come by seeds for this  one at  least in Europe, and it is very easy to sow. Fills effectivly in gaps between the perennials. Here  it is  in company with lambs ears,Stachys byzantina.

Lot  of huggies!

3 kommentarer:

catharine Howard sa...

Dear Linecas I love the images and the fact that there is a truly foreign language to riffle throug!

Lineca sa...

Thank you Catharine. Not all I have written in norwegian gets into the english bit. Some details and funny stuff usually elope.

Kathrine sa...

Tiden går fort ja, så enig. Koselig med treff da:) Tenker du sto i før alt var klart.
Det har gått i ett her forrige uke og denne. Får se om jeg rekker en tur til deg neste uke? Kanskje onsdag om det passer. Sender deg mld først jeg:)
Blodtoppen står fint enda, og er så svær. Skal bli greit å ta vekk noe av den,)
Joda, det blir ny dam her i hagen. Og nå må jeg planlegge bedre enn sist.
Flott med høstblomster, eller må vi nesten si sensommerblomster.
Ha en flott dag!