mandag 11. april 2011

Skulle bare..

Skulle bare ut for å bedrive litt hagefikling. Ruske litt i bladverk og se om det var noe gull å finne under alt dødt fra i fjor.
Jaja man kan jo lure seg selv trill rundt. Før jeg viste ordet av det så hadde jeg rensket et helt bed. ;-D

Jammen fant jeg gull også. Eranthis, som blomstret. Juuuhuuu! 

Hagen er blitt tørr igjen,ikke en snøflekk i sikte. Seson start i hagen ble altså 11 April i år. Ganske nøyaktig 1 måned tidligere enn i fjor. Da var våren så sen at jeg til slutt ble sur og grinete. Den overgartneren må ha vært dårlig importvare, som slett ikke kjente til lover og regler. Kanskje en hage analfabet?  Totalt skivebom.
Har skiftet den hage idioten ut nå. Årets hage overgartner er et frisk pust som hr  levert våren etter forskriftene .

Paragraf  #214 Husk å belønne overgartneren med smil og glis og oppmuntring .Litt takknemlighet gjør aldri skade.Et vårmysterium har åpenbart seg. Min japanske pestrot ser ut til å ha gått ut. Sverger på at verden står opp ned. Er det i det hele tatt mulig? Må være import overgartneren som har hevnet seg grundig på avskjedigelsen. Hmpff.Ruslehaginga har gitt meg flere unødvendige og lite velkomne overaskelser. Det skal veldig mye til for at Geraniumer er stendøde, men flere er det kun råttent klæsj igjen av. Snufs!
I det hele tatt har jeg mistet veldig mye i år. Oversvømmelsene, Ja i flertall, fordi det har skjedd to ganger i år, har gjort mye skade. Sikkert en grundig hevn det også. Tror jeg må lage en nødhjelps tråd, for dette er slett ikke morsomt.
Verbena bonariensis, har spirt, talte 59 planter ( gliser) Så bytteplanter bør være på plass så sant ikke mugletrollet kommer og tar spirene mine. Klarer jeg å holde de i live så tror jeg at jeg kan bytte noe mot nødplanter. Håpefullt smil. :)

Hagemessa var helt glimrende. Vel Jeg og Nina lurte veldig på om vi hadde blitt alvorlig syke. Vi var der sammen på Fredag. Kjøpte oss klær----På hagemessa!!! =O
Ikke kan det unnskyldes med at det var hageklær engang. Tsk.. =I
1 plante pådro jeg på Fredag. Skremmende lite. Var veldig bekymret for hagegalskapen min i helga? Hadde den blitt vasket vekk i oversvømmelsen?

Neeeeida. Hehe..
Maria vet hva jeg liker og hva jeg savner. Blandt annet Clematis ' Rosy O Grady' Jeg forsøkte å ta den med meg da vi flyttet, med lite hell. Hun døde. Sorgen har vært stor. Savnet den fyldige svære planten som blomstret så vakkert med tusenvis av blomster hvert år  i Mai.
"Halv pris på Clematisene Lineca, og de har Rosy også."
Svoosj og vroom så var jeg med falkeblikk nede ved ROMs stand. Hvor var hun? Oh lykke der!!
Så nå har jeg Rosy igjen. :-))Når jeg gikk ut i dag var formen mildt sagt elendig. Veldig mye gåing, reising, nye intrykk, Maraton skravling, ja det er vel åpenbart, jeg og Nina sammen;-) Ingen andre som kommer til orde da. hehe) Mangel på vett til å legge seg og noen drinker for mye, tsk. Hvorfor kan man aldri lære? Ikke synd på meg for fem flate øre.Hehe.

Utrolig arti helg. Kongelig suite, knall vær og kulinariske nytelser, planteskravvel,venninde skravel og gjensyn med mange  kjære gale og nye fjes.Herlig.
Dessuten fikk jeg noe å leve lenge på. Å gå på byen er morsomt, enda morsommere å bli sjekket opp av en på 27.
Hahahahaha...:-DDD Skal leve lenge  på den. Han fikk et smil og så ruslet jeg hjem med et glis.
Noen gjettet meg til å være 33 også. Klager slett ikke på det heller.
Nina tok et bilde av meg hvor jeg slettes ikke ligger og kaver med kamera i handa og rompa i været som jeg pleier å gjøre. Denne gang ser jeg normal ut. Jammen meg på tide med et slikt bilde på nettet synes jeg.
Barfot på verandaen. Sol og vår. Himmelsk!

Back to reality. Hageklærne har blitt brune på knærne igjen og brune hender, så det er tilbake til vanlig bekledning gitt.


Tudelu!


3 kommentarer:

Fossestua sa...

Hørtes ut som en vellykket helg :)
Gleder meg stort til å få se bilder fra hagen din i blomst :)
Skitne hageklær sier du. Her ligger snøen meterhøy enda, men litt is har jeg da fått hakket utenfor ;)Så det går da fremover her i Nord Norge også ;)

Drømmer forresten om noen pene hageklær, ref. dagens innlegg. Blir som regel til at jeg bruker de værste klærne jeg har når jeg styrer i hagen, klær jeg ikke er redd for å ødelegge. Garden girls har så mye fint, men synes de var litt dyre til min pengebok.

Ps. Koselig å se bilde av deg :)
Klem fra Lise

Linda sa...

Høres ut som en flott helg:) Og så deilig med hagestart. Ja hver vår er like spennende; hva er gått av med døden, og hva har overlevd?:)

Tove sa...

Det var kjempekos å sjå deg att :-) Lææng sia sist.Bra dere fikk med dere halvpris plantene :-) Mye morsommere å handle da. Når det blir litt mer vår her, så kan det hende det dukker opp en og annen trøsteplante som kan finne veien til trøndelag ;-) klemz