mandag 20. april 2009

En yndling

Etter å ha gått en tur rundt huset og kikket atter enda en gang til på elendigheta, djevelens avkom måtte jeg inn på bildene mine og trøste meg litt.
Fant mye trøst i dette bildet.
Jeg husker hvor utrolig glad jeg var når jeg fikk fatt i denne damen. Da var hun enda ikke alle manns eie her til lands. Så de var stor stas å se den blomstre for første gang.
Bildet her er tatt med Canon kameraet mitt. Det viser utrolig godt hvor mye et bra kamera er verdt. Fargen er riktig, glansen kommer fint fram og bildet er skarpt.
Liljen heter Landini og er en asiater. Ikke så veldig høy, kompakt fin vekstform.
Hver dag når den står i knopp går jeg og venter i tilnærmet ulidelig lengsel og spenning, kommer hun ikke ut snart?
Alle liljer er damer. De er løkplantenes dronning i haven og jeg samler som en tulling på dem. Aner ikke hvor mange jeg har. Men det er maaaange. Og flere blir det tenker jeg.
En ting er i alle fall sikkert jeg blir i atskilling bedre humør av å se på denne skjønnheten enn å se på djevelens avkom.

Lillium Landini

5 kommentarer:

Herdis sa...

Eg har fått has på skvallerkålen ved å sprøyte med Roundup to gonger pr. sesong: ein gong på vår/forsommar og ein gong til når ein ser nye skudd seinare på sommaren. Eg brukte dobbel styrke i høve til det som stod på flaska, brukte ei stor sprøyteflaske kjøpt til det bruk, som ein kan pumpe opp trykk i. Eg har eit stort lundhageområde som var overgrodd, men nå er det nesten fullstendig fritt for den forhatte veksten, og frittilaria og sanguinaria får utfalde seg.... Lykke til!

Charlotte sa...

Åh.. den damen var jeg så heldig å stifte bekjentskap med "live" når jeg var hos deg? Eller var det bare fordi vi pratet mye om henne?

Lekker er hun uansett.

Men du. Den første skvallerkålen som kommer, den er faktisk god i salat og på burgeren. ;-D

Nina i Paradiset sa...

Me love....!
Fikk plantet endel av de i høst, og gleder meg til de kommer frem. Må bare vokte de for røde gjester....
Grrr!

Inghild sa...

Nydelig lilje.
Nydelig bilde.

Anne på Moseplassen sa...

vakre liljen :)
Her døde roundupen så flott på første forsøk atte, litt sterk blanding gjorde susen.

Vakre liljen da! Har jo sett den før, men den er herlig og mørk der den står og strutter :)